Att vara fodervärd

Jönköping och Juleboda

Från och med hösten 2019 kommer vi att finnas på två ställen. Vilket gör att vi nu också söker fodervärdar runt Jönköping, helst 1 timme i från Jönköping. 

Under hösten 2019 kommer vi att söka familjer på båda platser. Bor du i Skåne eller Jönköping hör av dig till oss. Har du intresse att utbilda hunden som Social tjänsteehund (Skol- eller Terapihund eller Vårdhund) Så är det toppen! 

Att vara fodervärd till en tik

Att vara fodervärd är att få förvalta en av de bästa och mest lovande tikar. 

Att ta emot en fodervalp är att öppna upp ert hem och familj till en ny familjemedlem. Valpen ska under första året få förutsettningar att bli den bästa version av sig själv. Vi ser gäna att man vill utbilda hunden till socialatjänstehund, vilket innebär (Terapihund, skolhund eller vårdhund) 

När hunden blir ca 1 år så gör vi utvärdering om hur valpen utvecklats. Om hunden håller de mot som vi ställer på en avelshund så kommer hunden att få genomgå hälsoundersökningar, för en medicins utvärdering. 

När det är dags för valpar så sköter vi allt, hon kommer till oss minst 2 veckor innan valparna är beräknade och sedan till valparna är minst 8 veckor. 

Hur många kullar tiken får är helt beroende på hur tiken tar sin roll som mamma och hur hennes valpar blir. 

 

Att vara fodervärd till en hane 

Ibland så köper vi in nya hanar till vårt avelsprogram och att vara fodervärd till en av de hanar som vi tror mest på, är i regel nästan samma som för att vara fodervärd till en tik. Under första året så ska valpen få de bästa förutsättningar att utvecklas till sin bästa version av sig själv. Vid 1 år utvärderas hunden och går allt som det ska så ingår han i vårt avelsprogram. 

Hanarna är hos oss ca en vecka vid parningen men bor övrig tid hos sin fodervärd. 

 

Låter detta lockande för dig?

Skicka då ett mail till oss där du beskriver dig själv och din familj. Känns det bra för båda parter så bokar vi in en träff där vi träffas och prata vidare om hur vi tänker kring hur vi ska gå vidare.

 

Hur långt i från oss kan man bo för att få vara fodervärd?

För att få vara fodervärd hos oss så måste man bo max 2 timmar ifrån oss. Man måste också vara villig att köra hunden till oss när det är löp eller parning pågång. Även resor till veterinären när det är hälsotester som ska göras. Från och med hösten 2019 finns vi både i Skåne och Jönköping. 

Så 2 timmar från Jönköping och 2 timmar i från Juleboda. 

 

Finns det något annat som är bra att veta om att vara fodervärd?

Som fodervärd får du vara med på våra fodrvärds träffar som vi har utspritt över året. Du får också gå våra fodervärds kurser, som brukar vara en trevlig helg för både fodervärd, hund och oss uppfödare. Du har också tillgång till oss alla dygnets timmar precis som våra valpköpare. 

 

Rättigheter och skyldigheter

För att fodervärdsavtal ska passa både dig och oss är det viktigt att vi båda är väl införstådda med vilka rättigheter och skyldigheter avtalet innebär och att vi kan ha en bra dialog och stor förståelse för varandras situation. Som fodervärd har du ofta en av våra bästa hundar och det är viktigt att du har tid och lust att ta dig an ett sådant förtroende. Ett gott samarbete är A och O för ett väl fungerande förhållande mellan oss och dig som fodervärd.

Bindande kontrakt skrivs mellan oss och fodervärden/familjen.

 

I framtiden kommer vi också kunna erbjuda valpar som säljs med bebehållen avelsrätt. Det innebär att man köper hunden och blir hunden bra och går igenom sina tester så tar vi in den i avel och vi köper tillbaka hunden. Håller inte hunden måttet hela vägen så tar vi inte in hunden i avel och hunden får bo kvar hos sin familj. 

 

Låter det något för er? Kontakta oss!  0708-194224 eller lovisa@australian-labradoodle.se