Om oss

Välkommen till familjen Callenbring

Lovisa Callenbring

Det va jag som 2011 fasande mer och mer för hundar, jag har alltid varit helt manisk med djur och sedan vi flyttade till första gården 2005 i Ronneby. Så har jag hjälp till med fåren, tagit hand om flasklammen och ridit en hel del. När jag var på barnkalas som liten så kunde mamma hämta mig och fick höra att jag suttit vid kaninen, katten eller hunden hela kalaset, medan de andra barnen lekte. Djuren var det jag tyckte om allra mest. Det var hos dom som jag kunde vara mig själv redan från början.

Nu på senare tid så har jag fått ett stort intresse av människan och hur den fungera och främst i kombination med djur. Mycket spännande och något jag vill fördjupa under de kommande åren.

Jag har sedan dess har mitt intresse för djur och framförallt hundar och uppfödning växt sig allt starkare. Det var när pappa hastigt nämnde Labradoodle som jag blev fast, efter den dagen finns det inget så självklart som att en Labradoodle alltid kommer tassa runt hos mig.

Jag har nu precis gått klart mina 3 år på naturbruk där jag gick inrikting hund och naturvetenskap. Vilket gav mig en bred och bra bas att stå på nu när jag är klar. Under tiden jag gick i skolan så har jag också utbildat 2 hundar till skol- och terapihundar och även gått en freestyle instruktörsutbildning. Jag har också i skolan läs läkemedels kurs och till SBK instruktör. Jag har också läst 100 poäng djur specialisering Avel och uppfödning av hundar. Där vi fördjupat oss i hundavel.

Nu lägger jag mycket tid på hundarna, deras träning och deras utveckling. Jag läser nästan varje dag nya saker om hunduppfödning och utveckla hela tiden valparnas första tid hos oss för att göra den till den bästa starten en valp kan få.

När vi har valpar på Juleboda så är det hos mig de födds bredvid min säng och där de lever dom i alla fall de 2 första veckorna. Det är jag som sköter valparnas träning och ser till att de har det så bra det bara går hela tiden. Så jag har efter 8 veckor en väldigt fin relation med mina valpar och något som jag vädersätter stort.

Jag läser också 50% på högskolan, då jag har ett stort behov av att få plugga och lära mig nya saker hela tiden. Jag läser på distans och pluggar för det mesta när hundarna ligger runt mina fötter och sover middag. Jag läser de kurser som jag är intresserad av och vill lära mig mer av. Inte bara hundrelaterat.

Just nu läser jag ”Induktion Lean” och ”Utvecklingspsykologi” Vilket är mycket spännande både för att kunna få mer tid med hundarna och för att kunna ha bättre förståelse för de barn jag jobbar med tillsammans med Hjälte och Nalle.

Fem korta frågor 

Min familj: Pojkvännen Benjamin, mamma Anna, pappa Marcus, lillasyster Clara (14 år) och 2 familjhemssystrar.

Född: 19 april 1998

Favorit syssla: Lång skogspromenad med min familj och hundarna.

Ett bra hundminne: När vi 23 november 2012 hämtade våra första Australian Labradoodles.

Ett roligt hundminne: När jag med både Nalle och Brumma hade gått förbi en skylt på Skol-SM i Rallylydnad och därmed diskade oss alla. Något vi nu skratta åt och kanske gör jag aldrig om det.

 

Marcus Callenbring

Mer info kommer snart

Fem korta frågor 

Min familj: Fru Anna, döttrarna Lovisa och Clara och 2 familjeherms tjejer.

Född: 29 februari 1976

Favorit syssla: Spela golf och umgås med familjen.

Bra hundminne:

Roligt hundminne:

 

Anna Callenbring 

I grund och botten lärare men jobbar nu mera hemma på gården. Fåren, hundarna och allt runt om pyssel.

Fem korta frågor 

Min familj: Man Marcus, döttrarna Lovisa och Clara och 2 familjehems flickor.

Född: 21 mars 1972

Favorit syssla: Rida

Bra hundminne:

Roligt hundminne:

Har ni några frågor hör av er

Här kan man också se hur valparna har det sin fösta tid