Välkommen till familjen Callenbring

Lovisa Callenbring

Det va jag som 2011 fasande mer och mer för hundar, jag har alltid varit helt manisk med djur och sedan vi flyttade till första gården 2005 i Ronneby. Så har jag hjälp till med fåren, tagit hand om flasklammen och ridit en hel del. När jag var på barnkalas som liten så kunde mamma hämta mig och fick höra att jag suttit vid kaninen, katten eller hunden hela kalaset, medan de andra barnen lekte. Djuren var det jag tyckte om allra mest. Så har det fortsatt, när jag skulle välja gymnasium va det självklart att det var hund jag skulle gå, med inriktning natur. Där jag fick en hel helt med mer hundkunskap, men även de teoretiska delarna i naturämnena.

Nu på senare tid så har jag fått ett stort intresse av människan och hur den fungera och främst i kombination med djur. Mycket spännande och något jag vill fördjupa under de kommande åren. Under de senaste året har jag därför läs hundens beteendebiologi via Linköpings universitet. Där jag fått ytligare kunskap om hund och deras beteende och deras utveckling.

Mitt moto är att aldrig är man fulllärd och varje kull och varje valp som födds hos oss ger mig unik kunskap och utveckling. Det är inte en valp som är den andra lik och för mig är det otroligt roligt att från att jag var så ung fått följa och utvecklas tillsammans med vår uppfödning. Under min skolgång körde jag parallet, med två otroliga föräldrar som satt sig in och valt att leva med hundarna på ett mer ingående sätt och där vi tillsammans kommer med kunskap, erfarenheter och idéer för att få vår uppfödning till det vill vill.

Under tiden jag gick i skolan så har jag också utbildat 2 hundar till skol- och terapihundar och även gått en freestyle instruktörsutbildning. Jag har också i skolan läs läkemedels kurs och till SBK instruktör. Jag har också läst 100 poäng djur specialisering Avel och uppfödning av hundar. Där vi fördjupat oss i hundavel.

Nu lägger jag mycket tid på hundarna, deras träning och deras utveckling. Jag läser nästan varje dag nya saker om hunduppfödning och utveckla hela tiden valparnas första tid hos oss för att göra den till den bästa starten en valp kan få. Att sitta en lördagkväll vi datorn och läsa de nyaste rapporterna eller artiklarna om det som just nu händer inom hund på forsknings nivå är inget konstigt. All kunskap är kunskap som man kan lägga i två fack, ett som är bar att veta men som man inte tror på/passar på just det jag gör och en där det är saker som ska tilllämpas och testas hos oss. Ny kunskap hela tiden är för oss viktigt och så är det extremt kul.

Valpträning och första tiden är något jag brinner stort på och vill hela tiden se hur det kan bli bättre och hur valparnas tid hos oss ska bli så bra som möjligt, det finns ingen mall då de är så mycket runt som påverkar också. Därför gör vi individuella planer och anpassar efter kullens förutsättningar.

Från och med sep 2019 har jag flyttat från mor och far. Jag bor nu tillsammans med Benjamin, Brumma, Nalle och Malwa i ett litet torp i utkanten av Jönköping. Där kommer ca hälften av alla valpkullar att födas och resterande på Juleboda med mamma i spetsen. Vårt mål är att valparna kommer ha liknade uppväxt oberoende vad valpen är född .

Jag läser också på högskolan, då jag har ett stort behov av att få plugga och lära mig nya saker hela tiden. Jag läser på distans och pluggar för det mesta när hundarna ligger runt mina fötter och sover middag. Jag läser de kurser som jag är intresserad av och vill lära mig mer av. Inte bara hundrelaterat. Jag har valt att inte gå något färdigt program utan läser de kurser som jag tycker är intressanta och som kan kombineras med hundarna.

 

 

Anna Callenbring 

Med ett stort intresse för djur och natur redan från början. Som tonåring hade hon egen häst, katt och kanin.

När vi flyttade till vår första gård 2005 var det självklart att gården skulle ha en hund. Lite på den vägen är det, med Zonja gick jag kurser i bland annat allmänlydnad.

När Lovisas intresse för hund blev allt större så hoppade vi på tåget och idag är hundarna en central del i vårt liv.

Idag jobbar jag mycket med hundarna och valparnas utveckling ligger mig varmt om hjärtat. Att få följa valpen de första veckorna i livet och se glädjen i familjernas ögon när de får träffa sin valp eller ta med den hem.

Nu kommer jag tillsammans med familjen driva en av delarna i Stora Julebodas Australian Labradoodle. Där vi på gården föder upp vissa av våra kullar, de som inte födds hos Lovisa.

 

 

3 idéer beträffande “Om oss”

  1. Hej på er. Så kul att läsa om er och era hundar. Jag har varit hund och hästnörd hela livet, fast inte haft möjlighet att odla hästintresset förrän efter 40. Hundar har jag haft hela livet, mest schäfer, och nu har vi en schapendoes-tik som är helt underbar! Skulle egentligen blivit en perro de agua men så hittade vi den här lilla.Tror att er ras också hade passat oss men har problem att övertyga maken nödvändigheten av ytterligare en hund. Lycka till med era hundar och hoppas att jag får en närmare bekantskap med rasen i fortsättningen.

  2. Hej! Jättesöta valpar och väldigt fin mamma 🙂 jag har lagt in en intresseanmälan och betalt depositionen och undrar lite över väntetiden. Finns det någon möjlighet till våren 2016 eller är väntelistan såpass lång att det kanske blir en valp till nästa höst?
    Med vänliga hälsningar Carina

    God jul 🙂

Lämna ett svar