De små växer och de stora träna på

Vardagen rullar på här på Juleboda, de små liven som nu är inne på sin 4e levnads dag.

Alla valpar öka i vikt precis som det ska och äter och äter. De sover allt mer på natten, i natt har de bara väckt mig 1 gång, Lycka sköter sina valpar så väll och jag är inte det minsta orolig. Det är så underbart att ha valparna bara 2 steg från sängen. Gnyr de så jag vaknar och kan bara ligga och titta på de små liven hur de äter och Lycka som ta hand om sina små liv.

Nu har jag verkligen kommit igång med träningen med hundarna och alla hundar får en individuell träningsstund på ca 20 minuter intensiv träning. De alla älskar det och det roliga är att de verkligen ger allt och lite till. Vi lär oss nya saker varje dag och även om de är lika varandra, så är det på olika sätt de tänker och det gör det extra roligt för mig att träna de.

Just nu fokusera vi på lite olika trix och framför allt att ha roligt när vi tränar. Vi lär just nu in att runda saker från olika håll och avstånd. Sedan gillar vi att snurra runt, gå slalom och vinka. För att nämna något vi gör mer. Med Brumma och Nalle fokusera jag nu också på att hämta saker och lämnar till mig. Detta är går framåt och vi har fått till att det är roligt. Men framförallt så är det roligt att att se hur det jobbar och lära sig nya saker och utvecklar de de redan har.

Varje morgon börja som vanligt med en runda med bus och spring för att sedan få en lugnare förmiddag då jag kan svara på mail och ringa de samtal jag ska göra. Eftermiddagen tränar vi och pysslar runt lite. Mellan allt går all tid åt Lycka och valparna, jag sitter ofta med datorn precis vid valplådan detta gillar Lycka och valparna äter och sover om varannat.

Dagarna rullar på och vi har verkligen kommit in i de nya rutinerna nu efter tjejernas sommarlov och det gillar både jag och hundarna. Jag är extremt beroende av att jag har rutiner om hur saker och ting ska vara och när och hur det ska göras. Så just nu går det riktigt bra och jag får saker och ting gjorda när de ska och hundarna vet hur dagarna ser ut. Sen när man jobbar med djur kan man aldrig förutse vad som hända skall och händer det något så ändra vi planen men i grunden så har vi rutiner om hur dagen ska se ut.

Ha en fin dag

Kram

Lovisa