Vi på Juleboda har höga krav på våra hundar och vi är medvetna om våra hundars starka och svaga sidor. För att få en perfekt match så gäller det att matcha två avelshundar som vi tror kan stärka varandra och att resultatet alltid blir ännu bättre. Ingen hund är perfekt, men självklart satsar vi på att få det absolut bästa resultatet.

När vi väljer avelshundar går vi inte bara på hälsotesterna utan lägger också stor vikt på mentaliteten både på våra avelshundar och deras avkommor. Även om färg, kroppsbyggnad och utseendet inte är nummer ett så är det också en bit som ligger in i den avelsplanering som vi gör. Vi vill ha en sund kroppsbyggnad och ett utseende som tilltalar.

Vi testar hela tiden nya hundar och använder bara de bästa i vårt avelsprogram. Parningsplaneringen är beroende på vilka hundar som går igenom och först när vi vet säkert, kommer kombinationen att presenteras här. Tikarna kommer presenteras tidigare än hanarna. Planeringen av valpkullar är ungefärliga då vi aldrig kan styra löpen utan bara förutse när de eventuellt kommer. Det gör att det kan ändras framåt eller bakåt i tiden när de planerade valpkullarna kommer. När tilltänkta tikar börjar löpa meddelar vi att parningen är nära och när de är parade kan vi säga mer exakt när valparna kommer och när de är leveransklara.


Valpplaner 2023

Stora Julebodas Lize ”Siri” och Rossendale Leo ”Svante”

Nu har vi utsett Svante till att bli pappa till Siris valpar.

Siri en social och trevlig tjej som är rolig att hänga med. Hennes sinne för humor får alla på gott humör runt Siri.

Svante är en lugn och trygg kille som älskar sin familj och att busa med sina kompisar.

Valparna beräknas bli mini/medium i färgerna brunt svart och ev aprikos. Vita tecken och tvåfärgat kan förkomma.

Uppdatering 3/1- Siri har nu börjat löpa och vi håller tummarna för en lyckad dejt under vecka 2.


Braskas Lovesick Marimekko ”Ekko” och Oxiekullars Rex ”Milton” (Under utbildning till vårdhund) 

Äntligen är det dags för Ekko att få sin första kull. Ekko är matchad med Milton.

Ekko bor hos oss på Juleboda och hon är älskad av både besökare och familjen. Hon är en otroligt snäll tjej som gärna ta hand om alla fyrbenta och tvåbenta gäster på allra bästa sätt.

Milton som är under utbildning till vårdhund, är en social och har mycket av de fina egenskaper som vi vill se hos en Labradoodle och inte nog med att han är en riktigt trevlig kille, är han också en mycket snygg en.

Valparna beräknas födas under mars 2023 och kommer vara i storlek medium, färgerna i kullen kan vara Aprikos, svart och ev brunt.

När Ekko börja löpa kommer mer info här, på Instagram och på Facebook.