Vi på Juleboda har höga krav på våra hundar och vi är medvetna om våra hundars starka och svaga sidor. För att få en perfekt match så gäller det att matcha två avelshundar som vi tror kan stärka varandra och att resultatet alltid blir ännu bättre. Ingen hund är perfekt, men självklart satsar vi på att få det absolut bästa resultatet.

När vi väljer avelshundar går vi inte bara på hälsotesterna utan lägger också stor vikt på mentaliteten både på våra avelshundar och deras avkommor. Även om färg, kroppsbyggnad och utseendet inte är nummer ett så är det också en bit som ligger in i den avelsplanering som vi gör. Vi vill ha en sund kroppsbyggnad och ett utseende som tilltalar.

Vi testar hela tiden nya hundar och använder bara de bästa i vårt avelsprogram. Parningsplaneringen är beroende på vilka hundar som går igenom och först när vi vet säkert, kommer kombinationen att presenteras här. Tikarna kommer presenteras tidigare än hanarna. Planeringen av valpkullar är ungefärliga då vi aldrig kan styra löpen utan bara förutse när de eventuellt kommer. Det gör att det kan ändras framåt eller bakåt i tiden när de planerade valpkullarna kommer. När tilltänkta tikar börjar löpa meddelar vi att parningen är nära och när de är parade kan vi säga mer exakt när valparna kommer och när de är leveransklara.


Valpplaner 2023


Braskas Lovesick Marimekko ”Ekko” och Oxiekullars Rex ”Milton” (Under utbildning till vårdhund) 

Äntligen är det dags för Ekko att få sin första kull. Ekko är matchad med Milton.

Ekko bor hos oss på Juleboda och hon är älskad av både besökare och familjen. Hon är en otroligt snäll tjej som gärna ta hand om alla fyrbenta och tvåbenta gäster på allra bästa sätt.

Milton som är under utbildning till vårdhund, är en social och har mycket av de fina egenskaper som vi vill se hos en Labradoodle och inte nog med att han är en riktigt trevlig kille, är han också en mycket snygg en.

Ekko och Milton valpar föddes den 20 mars 2023. Det blev sex stycken juveler. Fyra tikar och två hanar med färgerna aprikos och svart.

Alla valparna är tingade!


Under hösten vintern 2023 hoppas vi kunna välkomna valpar efter Siri och Maggie. Mer info kommer inom kort