En hundfamilj

Hej!

Positivitet är vad jag behövde och efter en ledig helg med mina gamla klasskompisar i Småland så känner jag mig åter i positiva andan. Vilket snabbt märktes på hundarna på dagens promenad. När jag är på topp är de också det och det är så otroligt roligt att bara titta på hur vi sammarbeta allt vätte för varje dag och hur hundarna beter sig mot varandra. Jag kan sitta och titta på de hur länge som helst. Att se hur tydligt de ”prata” med varandra och vilken glädje de har av varandra.

Det allra roligaste är att se mor och son alltså Brumma och Nalle. De verkligen älskar varandra. De leker och brottas hela tiden och sover de så är det inte långt borta från varandra. De kan ligga och bara ”Pussas” och gosa. Så himla roligt att se hur lika de är varandra och hur de påverkar varandra. Spännande, ju mer man tittar ju roligare blir det.

Wilja och Hjälte har också ett speciellt band de emellan. De är syskonen bus som är bossarna här hemma och också de som älska att gosa med allt folk de bara kan gosa med och slutar man gosa får man en knuff med nosen. De la sig i alla knä som var här på besöksdagarna förra veckan, så underbara.

Även roligt att se hur de i grupp sammarbeta allihopa och hur deras sätt att vara med varandra, helt otroligt och jag tycker det är så kul att titta på det.

Jag läser allt jag kommer över om hund och deras beteende och ju mer man läser ju mer vill man läsa mer. Jag kan lyssna på en bok om dagen utan problem och så under tiden så tittar jag på mina hundar och ser hur vissa av sakerna stämmer klockrent och vissa kan vi utveckla och tänka mer på.

Ju mer man förstår ju bättre relation får man till hundarna vilket jag tycker är så viktigt. Vi har varit i en period där vi varit lite små osams med varandra och inte varit i samma barna som vi varit innan eller som vi är nu och det är skönt att vara tillbaka med positiv energi och en ännu bättre relation till varandra.

Nu är det 3 veckor till Lycka är beräknad och vi håller nu alla tummar på att vår hundfamilj får utökning några veckor och vi ska lära de små allt vi kan och lite till. Ska bli roligt att följa denna kullen på ännu närmre håll än när jag pluggade samtidigt och med nya ögon och känsla.

Nu blev klockan mycket idag med men så kan det vara när kvällspromenaden i solnedgången i vår fina skog drog ut lite på tiden. Underbart tycket jag och mina lurvisar.

 

Ha en fin kväll och morgondag

Kram

Lovisa med min hundfamilj

 

Bild från Lyckas kull förra sommaren Krambjörnarnas Kull