Första två veckorna

Så har det snart gått två veckor sedan Wiljas 7 underverk kom till världen och tog oss med storm.

De två första veckorna består mestadels av att sova och äta, valparna och Wilja sover ca 1 meter från min säng och så att jag snabbt kan vara där om det är något. Det är härligt att ha de där och jag älskar att somna till ljudet av ätande valpar.

När valparna var 3 dagar började ENS (Tidig neurologisk stimulans) perioden, då vi gör 5 enkla övningar med valpen en gång om dagen. Detta sägs påverka valpen resten av livet. Starkare hjärta, bättre hjärtfrekvens och lättare hantera stress. Detta är valparna och jag väll invanda vid att göra nu och det går som en dans. Det är så spännande att hela tiden lära sig mer om vad vi kan göra för att göra det så bra som möjligt för valparna, både under tiden de är här och under resten av livet.

I övrigt så är Wilja en fantastisk mamma och valparna är runda om magen och ökar stadigt i vikt.

Vi hade en valp som vägde extremt lite vid födelsen (99 gram) , han har hela tiden varit pigg, frisk och stark. Men betydligt mindre än sina syskon. Mini Ragnar som han heter, äter också som en flodhäst och ökar stadigt i vikt. Vad som har gjort han så liten vet vi inte till hundra procent, men mina misstankar ligger i att han inte fått tillräckligt med näring i magen. Han har hela tiden varit stark, så jag har inte varit så orolig över honom. Men han är liten och jag har passat honom dygnets alla timmar, så han fått i sig mat och legat i värme. Vilket han gjort av sig själv, men här läggs inget i ödets händer.

Det är en spännande tid vi har framför oss och jag blir mer och mer förälskad i dessa små liv ju mer tiden går( om det är möjligt)

Det har nu börjat öppna ögonen och en ny fas börjar under den kommande veckan. En ny värld öppna sig och vi ser framemot att se hur det ska gå.

Njut av varje stund

 

Kram

Lovisa