On och off knappen

Jag prata mycket om den berömda on och off knappen. Konsten att kunna ta det lugnt och kunna vara på gång. Jag tycker denna egenskap är mycket viktig på hundarna, att kunna ligga och ta det lugnt när vi är inne och vara full fart framåt när vi är ute eller när vi tränar.

Jag har nu när jag bor så mycket hemma att den som har absolut svårast med detta är jag, jag har ingen balans alls mellan att vara på gång och att inte vara det. Jag kör 210% fram tills jag måste sova. Så nu ska både jag och hundarna öva lite på att ha tråkigt på olika platser och tillfällen. Jag ska ta hjälp av hundarna 😉

Nu är jag i Uppsala i 2 dagar för att vara just ledig, eller ja lite jobb får man ju in medan Kajsa är i skolan. Sedan ska vi ta vara på tiden vi har tillsammans. Det är så underbart att träffa Kajsa igen, även om det är ett tag sedan vi träffades så känns det som vi inte varit i från varandra.

När jag kommer hem så står 1,5 spännande och roliga veckor framför oss, valparna ska få utvecklas mer och mer och de blir också mer fart i deras små ben ju mer tiden går.

Jag har byggt en miljöbana till valparna, som jag är mycket nöjd med och valparna får både testa på nya material att gå på och de måste tänka och hantera frustration. En barna som utveckla dom och de tycker att det är en rolig del i deras vardag. Jag lägger just nu mycket tid och engagemang på valparnas utveckling och jag kan bara konstatera att mitt jobb har givit resultat i en mycket cool kull. Mycket sociala och alltid lika positiva när det ställs inför nya saker. Jag ser framemot att följa dessa individer under livets gång och jag har höga förväntningar.

Jag kommer att utveckla miljöbanan och göra den ännu bättre och mer spännande. Men jag tror att just nu är den väldigt bra och det känns bra att lämna i från mig valpar som är så coola.

Men tillbaka till on/off knappen som jag nu även övar med valparna. Att kunna ta det lugnt på nya platser och när jag är lugn så är även dom det och när jag är aktiv så är de också det. Spännande att se när man umgås så mycket med valparna.

Nu blir det kvällen och i morgon blir en ny dag och jag ska åter åka till Juleboda och mina lurvpälsklingar

 

Kramar Lovisa