Sitta ner

Hejsan!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, men nu var det dags tänkte jag.

Städade nyss hos valparna inför natten och en tacksamhetsvåg gick igenom kroppen. Pärlan och jag tittade på hur valparna sprang i genom tunneln om och om igen. Det var som att vi tittade på varandra och log. Tror både hon och jag kände en stor stolthet över vilka goa valpar de blivit. Kände mig rik på kärlek och tacksamhet. Pärlans valpar är nu 7 och en halv vecka och om lite mer om en vecka åker valparna till sina familjer. Det är ibland svårt att förstå hur snabbt 8-9 veckor går och hur extremt mycket som händer under den tiden. Ibland vill man stoppa tiden och bara vara lite, det blir vardag med valparna och dagarna rullar på snabbare än vad som ibland är svårt att förstå. För mig är de 7,5 veckorna som gått bara en liten del av livet men för valparna är det hela livet och det är viktigt att tänka på ibland. Att det som är så vanligt och som alltid har varit så inte är det för valparna. De måste få uppleva saker för första gången och att vi som vet hur välden fungera ( någorlunda) ska visa hur man gör och hur man ska agera. Det är kanske ändå det jag tycker är bland det roligaste. Att få visa hur saker fungera helt från början. Ja det är lätt att det blir lite djupt så här på kvällen.

Efter nu 3 månader i huset mer eller mindre så börja vi landa och hundarna kan våra nya rutiner, vi har kommit in i en rytm och vi vet hur saker och ting fungera. Det är så härligt att se hur hundarna blir mer och mer hemma för varje dag som kommer. Det är sådan lycka att se Brumma, Nalle och Malwas starka relation och hur de parata med varandra.

Borstade Malwa nu i kväll och vi hade som vanligt ett härligt snack under tiden, hon är så förstående och helt underbar på alla sätt. Bara tanken över att få se Malwa valpar i framtiden gör mig vimmelkantig. Vi får se om det blir till våren/sommaren någon gång. Frågan är vem som ska få bli pappa, den klura jag på en stund till.

Nu sover valparna utsprida över valphagens bäddar och filtar och Brumma och Malwa sover lugnt och Nalle han ligger med tassarna rakt upp i luften i bädden. Pärlan ligger som vanligt precis utanför valphagen med uppsikt över köket och hallen/vardagsrummet. Ja det är dags för mig att smyga upp och lägga mig för i morgon är en ny dag och valparna ska tränas, busas med och det ska städas och tvättas. Imorgon ska vi testa att åka bil och kanske ska vi busa på en ny plats. Mer om det imorgon.

 

Allt gott

 

Kram