Sociala medier

Hejsan!

Så va det måndag igen och en liten pust av mer normalt sommarväder har visat sig idag. ”Bara” 25 grader hos oss idag. Men när jag i morse tittade på nyheterna så såg jag att det inte skulle vara långvarigt. Imorgon och på onsdag ska det bli varmt igen och kanske till och med rekord. Vi får se, själv hoppas jag fortfarande på regn och ännu mera regn. Det behövs nu och det behövs mycket regn för att det ska ge någon effekt. Inte bara lantbruket behöver regn utan också skogsbruket som inprincip står helt still pågrund av brandrisken. Så sorgligt.

För 2 veckor sedan tog jag ett spontant och nyttigt beslut, jag tog bort alla sociala medier så som Facebook, instagram och snapchat från min telefon. Jag har det kvar på ipaden så att jag kan dela med mig av lite bilder här ifrån Juleboda. Då jag sedan innan hade en mätare på telefonen om hur mycket skärmtid jag hade varje dag så såg jag snabbt effekt och även om jag sitter en stund med Paddan så är det inte i närheten av den tid som det tog ifrån mig innan. Jag har sett det mycket innan som en del i jobbet att uppdatera bilder på hundarna och valparna så att man kan följa oss i vår vardag. Men att det ska ta så mycket tid som det gör utan att man märker det.

Det blev som ett beroende att hela tiden titta, jag ville vara tillgänglig för valpköpare, familjen och vännerna hela tiden och det blev en inre stress av att vara uppkopplad hela tiden. Som jag inte märkt förrän nu efteråt va starkare än vad jag trodde.

Det tog ca en vecka innan jag slutade ta upp telefonen flera gånger i timmen för att bara kolla. Nu har jag ljudet på och tittar inprincip bara på telefonen när jag ska kolla klockan och om det ringer/sms. Vilket gör att det är inget som stör mig i min vardag på samma sätt och jag känner att jag är mer närvarande här och nu även om jag fortfarande känner att jag inte alls vet vad mina kompisar gör på samma sätt. Men det räcker egentligen att vi vet vad vi gör 2 gånger om dagen. Om inte annat så kan man ringa eller smsa varandra om det är något viktigt.

Jag har sagt att Facebook har jag ingen nytta av att ha på telefonen något mer alls, jag ska snart börja med mina veckans utmaningar för valpköparna i vår grupp och finnas tillgänglig där, men via datorn och paddan, inte telefonen. Instagram kommer jag att installera igen när Wiljas valpar kommer, då jag vill snabbt och enkelt dela med mig av de små liven och alla deras steg i utveckligen. Men inte ha det på telefonen när jag inte har valpar. Går det inte så kommer jag att filma och sedan lägga ut de via padda istället, beroende på hur mycket självdisciplin jag har 😉

Kanske är det fel att inte uppdatera hela tiden, att inte ha den nära och intensiva kontakten med mina nära vänner eller inte kunna svara på 2 min på allt som kommer till mig. Men just nu är det rätt för mig jag behöver pausen och om det är några som uppskattar det är det hundarna.

Här är en bild på Wilja som valp, nu är det snart dags för Wilja att bli mamma för andra gången och vi längtar.