Till Stora Juleboda Australian Labradoodle 

 

Vi söker regelbundet fodervärdar i Jönköping och i Skåne

Det är familjen Callenbring som tillsammans driver Stora Juleboda Australian Labradoodle

Familjen Callenbring finns idag på två ställen, ett i Skåne (Juleboda) och ett i Jönköping (Järstorp).

På Juleboda hittar ni Anna tillsammans med Marcus och 3 tonårsdöttrar. Med 4 Labradoodle bor familjen på en krav gård, där djur och natur ligger närmast hjärtat.

I Jönköping kan ni hitta mig Lovisa tillsammans med sambon Benjamin och tillsammans har de 3 Labradoodle som bor med oss. I vår direkta närhet finns massa djur och naturen runt hörnet.

Vi som uppfödare har ett stort intresse av att ha avelshundar i toppklass. Vi arbetar mycket med våra valpar och ger dem lagom svåra utmaningar under hela valptiden. Detta för att vi anser att den första valptiden följer valpens resterande utveckling  Vi vill att valpen/hunden som kommer ifrån oss har de bästa förutsättningar i sin nya familj.

Med det stora intresset för att ligga i framkant med hälsotester, forskning och hur vi på bästa sätta kan påverka valpens första tid lägger vi ner mycket tid och arbete på våra valpar och hundar.  Vi vill följa våra valpar vidare i livet och därför håller vi både träffar och kurser för våra valpar med familjer. Våra årliga kurser och träffar har vi bara för våra valpköpare,  för att kunna träffa och se våra valpar även som vuxna på mer nära håll.

Vi har en flock hundar som bor på gården tillsammans med oss, men de flesta av våra avleshundar och kommande avelshundar bor i foderfamiljer i vår närhet. Där de får vara en central del i sina familjer och får all den uppmärksamhet som de behöver. Vi är glada att ha så bra kontakt med fodervärdarna och vi håller kurser regelbundet för fodervärdarna om olika saker som rör hundlivet. För fodervärdar anordnas det träffar flera gånger varje år och även kurser inom olika områden.

Har du någar frågor till oss hör av dig, så svarar vi så fort vi kan.

Vår vision

Vår vission är att valparna som kommer från Juleboda,  ska vara väl socialiserade och med en stabil grund och att stå på. Där familjen kan om önskat gå vidare och utbilda hunden till tjänstehund.

Vi arbetar mycket med ljud och valparna får erfarenhet av att hantera känslor genom olika övningar och möten. Vi vill också stötta familjerna i sitt hundägarskap. Familjerna får från start vara med på resan från födsel till dess att valpen flyttar, genom massor av bilder, filmer och beskrivningar om vad vi gör och varför. Allt för att familjen ska ha så mycket kött på benen som möjligt när de får hem sin valp.

Vi avla bara på hundar som går igenom alla hälsotester med godkända resultat och med en mentalitet vi efterfrågar. Vi vill också hålla oss uppdaterade hur valparna blir efter det att dom lämnat oss och därfär har vi tagit fram ett test, som är tillgänligt för hundar över 1 år som är födda på Juleboda. Detta för att vi som uppfödare ska få så bred en bild av våra de hundar vi föder upp. Vi kallar det test Kolla Mentaliteten.

Vi vill självklart fortsätta ha en uppfödning som är i världsklass.

Vi har varit med i internationella klubb sedan 2013, sedan nyår 2019 är vi med i  WALA  och Svenska Labradoodle klubben sedan mars 2019

 

 

För att få vårt nyhetsbrev