Tomt

Nu är det snart 1,5 månad sedan som sista valpen flyttade ut i den stora världen. Det är så tomt och lugnt på gården nu. Men sysslolösa är vi inte här händer många grejer hela tiden och hundarna som bor här hos oss underhåller oss.

Jag sitter mest hela dagarna och pluggar, det är sista rycket denna terminen och det blir mycket skrivande och tänkande. Men så roligt det är och så givande det är att få lära sig nya saker hela tiden. Just nu pluggar jag Lean och utvecklingspsykologi vilket är mycket olika men givande på två olika sätt. Jag läser helt på distans så ofta har jag hundarna precis vid mig och kan när som ta en paus i den nu helt otroliga naturen. Det upplägget passar mig perfekt, att kunna kombinera på ett så smidigt sätt är guld värt.

Så dagarna rullar på i ett himla tempo ändå, även om valprummet är tomt, städat och redo för nästa gäng, även om det är en bra stund till nästa lilla gäng kommer. Det ska bli så spännande att se vad hösten har att erbjuda, nya mycket spännande kombinationer har vi på gång.

För övrigt så finns det mycket spännande saker på gång, bland annat kör vi igång med Kolla Mentaliteten för våra hundar födda hos oss och ca 15-20 hundar kommer att testas under fredagen och söndagen och på lördagen bjuder vi in till den årliga träffen, då vi träffas och vi bjuder på lunch och lite fika. Vi byter erfarenheter och träffa syskon och föräldrar. Lite olika aktiviteter och framför allt lite bus. En mycket roligt dag som brukar vara väldigt givande dag.

De senaste dagarna har solen skinit på oss med värme och glädje. Jag har jobbat med Nalle och hundarna har fått bada/simma och vi har tränat det är så roligt. I tisdags klippte jag Hjälte och Bobbie ute i solen så nu har jag bara Scottie kvar att klippa sedan är alla sommarklippta och redo för en varm och härlig sommar. Wilja som är väldigt ljus har valt att först bada i ån och sedan i sanden, varje gång vi är på promenad… Så ibland är hon lite mer lik brorsan Hjälte som är svart 😉 Blir många bad både i ån och i badkaret. Hon är så charmig så att hon är snabbt förlåten. Malwa som nu snart är 5 månader väger nu 6,13 kg och växer så det knackar och är helt fanatiskt liten tjej som charmar alla i sin väg. Hon är så cool tjej och så lätt att ha att göra med och följer gärna med på allt påhitt och tar världen med storm. Vi är så nöjda och glada att Malwa är en del av vår familj.

Nalle och Hjälte turas om att jobba en gång i veckan och det är väldigt givande och väldigt roligt. Så olika de är när de jobbar och det är roligt att se.

 

Trevlig sommar

Lovisa