Vardag blir fest

Inatt vaknade jag fösta gången vid halv ett, av att en av Gummans valpar, Ingo gnällde och det verkade som att han hade bestämt sig för att han mot varje pris skulle ur valplådan som egentligen va lite för stort för att han skulle komma ut. Men han gnällde och va bestämd, jag tänkte först efter att tittat att allt va bra med honom. Att han får somna om i lugn och ro. Då höjde han stäman, Gumman kom och gav mat. Alla va nöjda och Ingo somnade om. Jag somnade om, sen blev klockan kvart i två och samma veva en gång till, kom på ett sätt att hålla handen om honom så han somnade, gjorde det några gånger.Sedan somnade vi båda och vid halv fyra så vaknade jag av att jag hörde en valp som lätt vara på felställe. Helt rätt, då hade Ingo tagit sig ur lådan och va på upptäcktsvärld i mitt sovrum. Han fick lägga sig hos sina sykon igen och efter en stund somnade han nöjdare än någonsin. Sedan sov vi tills klockan ringde vid 7.00.

När alla hundar fått frukost och vi kom in i sovrummet igen va det fler valpar som kommit på idéen med att kravla sig över kanten på lådan. Vilket tyder på att det är dags att flytta vidare. Lite fix och trix, så kunde Gumman med valpar komma i ordning i valprummet och Brumma är lycklig över att ha Gummans sällskap igen. Dom är ett riktigt team tillsammans.

Hela förmiddagen sov Ingo lugnt och tryggt med sina sykon och kanske va det just det han ville, att komma vidare och få utforska nya ytor och komma sämre halvsyskonen och tant Brumma.

Stora valparna älskar att vara ute, de upptäcker världen och med stor nyfikenhet och de utvecklas varje dag. Det är med en tyngd i hjärtat att Atria, Pollux och Indi inte busar med oss i morgon eftermiddag. Men samtidigt så vet jag att deras familjer kommer att ta så väl hand om dom. De har längtat och väntat på denna speciella dag länge och jag får helt enkelt som vanligt lägga mina egna känslor åt sidan och se en kärlek växa mellan de nya familjemedlemmarna. En Lycka och en tacksamhet som är svårslagen. När jag går in igen efter att lämnat en valp till en ny familj är ändå känslan Lycka, Kärlek och Tacksamhet.

Malwa och jag kan bygga vår relation och allt vi ska lära oss tillsammans under dom kommande åren tillsammans med våra familj. Hon ska lära sig allt vi andra kan, vi har många som kan delge av våra specialité som vi alla har olika. En flock som ska uppfostra en ny individ och det ser vi med stora ögon framemot.

Tillbaka till vardagen… varje morgon när jag stiger upp så möts jag av glada svansar och stor livsglädje inför den kommande dagen ska bjuda på. Valparna kommer mötas av en dag med nya upptäckter och upplevelse. De kommer utforska en ny del av sig själva och av varandra. De kommer att få nya prylar att kolla på och se vad det är för något. Nya ljud att lyssna på. Sätter man sig på golvet så väntar snart en hel famn med glada hundar eller valpar. Trots att det är mycket städning och en och annan tvättmaskin att sätta igång så är det värt det så fort man ser de framsteg hundarna och valparna gör. Det är värt att slit när man ser familjen åka med sin nya kärlek. Glada påhitt och galna bus jag varje dag får man skratta.

Mycket händer de kommande veckorna och jag ser framemot att se alla valpar växa och bli så redo den kan att få upptäcka världen med den nya familjen.

Sedan väntar en lång tid med nya möjligheter för oss och hundarna som bor här på gården att hitta på nya roliga grejer och bara vara vi ett tag. Bygga ännu mer på vår relation och i maj gör vi oss redo för en valpträff och en roligt projekt som ska jobbas en hel del med fram till maj.

Trevlig helg önskar vi er alla

Kram

Lovisa med alla tassar