Att få vara med

Nu är det igång, livet rullar på igen och hundarna uppskattar de lite svalare vädret denna veckan, vi busar hänger och gå promenader, precis som det ska vara.

För nästan 2 veckor sedan fick jag åter igen vara med om det absolut finaste jag vet, att välkomna nya individer till världen. Gumman är och kommer alltid att vara en super mamma på alla sätt och vis. Jag är så impad över henne och lugnet vi hade tillsammans den där förmiddagen där valparna föddes är obeskrivlig. Allt rullade på och valparna kom ut friska, pigga och väldigt jämna. 5 tikar och 3 hanar slutade det med och en alldeles perfekt kull helt enkelt. Det är speciellt att se någon ta sitt första andetag och se när de äter sin första måltid.

Gumman och valparna sover i mitt sovrum bara någon meter i från min säng så jag ser de hela tiden, men jag har inte behövt passa så mycket. Gumman sköter det mycket snyggt själv och valparna har varit nöjda och lugna från start. När Gumman lägger sig har hon stenkoll vad alla hennes valpar är och flyttar på de som är i vägen, så härligt.

Nu väntar vi med spänning på att Wiljas valpar ska komma och hon börjar bli riktigt tjock om magen och magen har nu flyttat sig lite och mjölken har börjat fyllas på. Så jag tror att de är här när som, på söndag är beräknad födelsedag. Så vi får helt enkelt se. Wilja vill nu ligga nära nära och vill gosa i evigheter, vilket hon så klart får göra.

Valparna kommer så klart att vara reg i både svenska Labradoodleklubben och WALA. En stämpel på att vi följer de riktlinjer och regler som finns för Labradoodle i Sverige så som i hela världen.

Ha en mysig fredag och njut av era nära och kära

Kram

Lovisa