Att tiden kan gå så fort

Så var vi i mitten av januari och det nya året har startat bra och i rasande fart. Stora valparna har fyllt 8 veckor varit hos veterinären och alla fick Ok i rumpan. Piff och Puff har flyttat till sina nya hem och Pärlan är kvar och lär sin små kusiner hur man lever livet på bästa sätt. Hon är en förebil utan dess like. Jag blir lika imponerad varje dag när jag ser henne språka med sina kusiner som är 4 veckor yngre. Hon lägger sig på rygg mitt bland dom små och och busar försiktigt med dom. Hon lär sig också vad gränsen går för de små så fint och harmoniskt är det att sitta och titta på dom. Ska bli kul att följa henne och om hon i framtiden kommer för att få valpar hos oss, tror att hon kommer att bli en fanatisk mamma med de färdigheter som hon visat med de små valparna.

Små valparna är nu 4,5 vecka och det börja bli fart i de små benen. Korta stunder med lek och mys sedan sova en lång stund för att sedan busa lite igen. De får nya saker hela tiden att utforska och de gör de med nyfikenhet och en attityd jag gillar. Känns tryggt att de redan är så coola mot nya saker, snart börja det stora jobbet, med miljöbana, problemlösning och massa nya miljöer. Det är en spännande tid och jag ser framemot att jobba med dom och se alla utvecklingar. Ska försöka ladda upp GoPro kameran så jag kan filma dom så mycket jag kan så jag kan göra en film om dom så småting om.

Idag är det grått ute och det känns som att det inte blir riktigt ljus idag, känns nu vid 10 att klockan är framåt 17-18. Får hitta på något roligt så tiden går fort. Förbereda det sista i mitt rum inför Brummas valpar som kommer att komma vilken dag som helst (första beräknade dag till i morgon den 19 januari) Hon är stor och magens form skvallra om att det snart är dags, hon började bädda lite igårkväll men natten har varit lugn, ibland kommer hon nära för att få stöd sedan ligger hon redo i valplådan.

Handdukar är tvättade och ligger redo, nu ska vågen fixas med, dokument där jag kan skriva, tid, kön, vilket håll de föddes på, namn och vad de väger när de födds. Sedan ska valpbrickan med ny kokt sax, papper och vatten fixas med sedan är allt redo. Min säng ska flyttas närmre lådan så jag kan få plats med en valplåda till på andra sidan sängen där Gumman om 11 dagar kan ligga med sina valpar. Vi har med andra ord en spännande tid framför oss på många plan. Att följa stjärnkullen och välkomna nya valpar till världen men också träning, springturer och bus med de stor hundarna ligger också på listan.

Nu när jag verkligen kommit igång med springningen så är det så skönt att även se att Nalle som då får ensamtid med matte och får göra av med lite energi att han verkligen njuter av det. Vi har gjort det som vår grej och han vet att när jag har de skorna på mig och reflexvästen så är det han som ska med. Etterråt så känns han så stolt och lycklig över den tid vi fått bara vi två. Han blir också mycket lugnare av att fått springa lite på ett lugnare sätt än att springa och busa med de andra hundarna. Så det är roligt att det inte bara är nytta för mig utan även för honom. Igår när vi sprang så spring vi först i skogen och sedan ner på stranden solen sken och vågorna var våriga. Det blåste inte så mycket och folk hade picknick, som i april.

Idag ska jag byta alla filtar hos valparna, tvätta lite och sedan ska jag dammsuga och torka golvet i hundrummet. Mycket fix, sedan ska jag busa en runda med alla stora hundar och sedan ska vi se om det får bli en tur för mig och Nalle idag med eller om vi väntar till i morgon. Det får vi se, om mamma har tid att hjälpa mig att såga lite brädor och spånskivor så ska vi göra det för att sedan måla och sätta ihop den nya miljöbanan. Jag ser verkligen framemot att se den klar, ritningarna ser så bra ut och jag ser framrot att visa valparna banan. De kommer gå upp och ner, in i mörka delar och även lite konstiga underlag och saker som rör sig under fötterna. Kommer bli toppen och valparna kommer med säkerhet att gilla den nya banan lika mycket som den gamla. Jag äskar att utveckla sakerna hos valparna och hos hundarna.

Nästa projekt efter miljöbanan är valparnas ute hage, som ska bli större och lite roligare. Lite mer saker att hoppa upp på, att gå igenom och att vara uppe på. Att krypa in i och ytor att leka på. Men först klar med miljöbanan. snart är det sommar igen

 

kram

Lovisa