Kärlek och omtanke

Det är januari och det börja sakta men säkert bli ljusare igen, självklart vill man ha sommar, värme och dagar på stranden. Men det är inget för mig, jag ogillar verkligen sanden mellan tårna, värme är jag inte heller glad i, däremot får solen gärna skina.

Jag gillar vardagen, när man får rutiner att fall in i sin mönster och tiden liksom bara är. Jag har nu den otroliga turen att kunna jobba hemma och plugga hemifrån, så jag kan umgås med valpar och mina hundar alla de dagar jag vill. Att få vardagen att rulla och att tänka på ett nytt och spännande sätt är för mig nytt men det passar mig som handen i handsken.

Jag tittade för en stund sedan på en video om hundar och livet ifrån hundens perspektiv, vilket jag ofta tänker på. Mina hundar älskar att springa, busa och tugga på revben. De älskar också att få vara med mig och min familj. Att hitta på saker och att bara vara tillsammans det är underbart.

Just nu går många av mina timmar till att bara vara med valparna, att titta på hur de leker, hur de kommunicera med varandra. Hur mammorna lär sina valpar om hur livet fungera, hur bandet mellan mig och valparna utvecklas och hur mamman och jag jobbar som ett team runt valparna. Att se valparna ta de första riktiga stegen, se när de öppnar ögonen och se hur deras personlighet börja växa fram och många spännande och djupa samtal via ögonkontakt jag har med varje valp. De har alla en plats i hjärtat.

Mitt mål är hela tiden att göra det bättre och bättre och tittar man inte bakåt så är det svårt att se framstegen, jag är idag både stolt och lycklig över resan jag gjort med varje valp och varje hund. Ny kunskap och nya erfarenheter kommer hela tiden. Den ena förlossning är inte den andra lik, den ena valpen är inte den andra lik och så fortsätter det. I mitt arbete får jag träffa nya familjer, nya valpar och nya upptäckter. Jag är tacksam över alla möten jag haft under de senaste åren, med familjer stora som små i olika skeden i livet. Det ger perspektiv på hur  olika det kan bli. Hur tacksam jag är att just jag fick chansen att växa upp med djur runt mig och att jag har fått följa så många valpar i livet. Att jag fått sätta en valp i en litet barns famn första gången i deras liv, att hålla en så liten varelse i sitt knä det är stort. Att jag har fått vara med när valpar fått träffa sina familjer en första gång. Att se glädjen som de ger sina familjer, den oro och tacksamhet vi alla djurägare känner inför våra djur.

Detta året ligger min fokus på kurser, utveckling och att träffa så många av ”valparna” som födds här som möjligt. Att se de med sina familjer idag, att se deras personligheter och deras framgångar. Att kunna se vad vi ska göra bättre och vad vi ska fortsätta att göra likadant med. Jag älskar att träffa familjerna med sin hund och vissa träffa jag ofta vissa träffar jag mindre ofta. Så är det och så är livet.

Detta året ska jag också få följa en ny individ igenom sitt första år på jorden, jag ska lära henne allt jag kan och lite till. Utvecklas med mina hundar, träna mycket och göra många roliga saker. Lära oss nya tricks och nya saker att hitta på tillvardags och till fest. Vi ska tillsammans välkomna och älska nya individer, vi ska träffa nya familjer och nya barn ska få sin första valp. En av mina närmsta vänner ska få en ny familjemedlem att älska och för oss att följa på nära håll.

Men viktigaste av allt är att jag får vara nära de käraste och att alla får vara friska och krya.

Nästa vecka lämnar vi iväg en valpkull till förväntansfulla familjer som längtat och väntat efter sina kära familjemedlemmar. Barn som längtat och räknat dagar, snart ska de får vara omgivna av en liten glädjespridare varje dag. Men också någon som kommer dela uppmärksamheten med mamma, pappa och syskon. Någon som till en början har kli i tänderna och som sover mycket men som också leker en hel del. För att sedan kunna träna och göra roliga saker tillsammans.

Får många bilder och berättelse om bandet mellan barnen och hundarna, man blir varm och lycklig. Sedan hoppas man att om man i framtiden får egna barn att de ska få en uppväxt med djur runt sig, då jag är så tacksam att jag har haft djur runt sig. Empatiträning och att ha någon som finns vid ens sida. Det är underbart.

 

Idag har jag umgåtts med valparna, sprungit en runda med hanarna. Tränat lite med Nalle, Brummas mage växer och man känner nu de små tydligt. Kvälls aktiviteterna kvarstår och jag ska slänga i mig lite mat och sedan ge alla hundarna mat, lite träning och sedan ska vi sova för att göra oss redo för en ny spännande dag. 

 

Kram

Lovisa