en måndag som denna…

När solen skiner är allt lite lättare. Idag efter skolan satte jag mig på altanen med Brumma och Hjälte, med musik och hund mys, lyckan var stor. När Hjälte tröttnat på mig och Brumma fick han gå till sina underbara systrar och busa en stund till. Det är veklingen varmt i solen, vi skulle och bada med hundarna. Men det blev besök hos farmor med god mat och mys vi havet för oss, så mysigt att se hur valparna busar omkring och utfiska nya platser utan rädsla. Farmor bor så fint och jag älskar att vara där, huset ligger precis vid havet och båten ligger och guppar och bäst av allt är att se solen gå ner över träden precis vid havet. Valparna busade med Brumma, något bad blev det aldrig då det var mycket kallare hos farmor då hon bor mer vi öppet hav än vad stranden där vi brukar vara.

När vi kom hem fick hundarna mat och efter en stund så gick jag med Lycka, Cookie, Bea och Brumma och min kära pappa tog Mimmi och Digge på en liten spring runda. Jag gick i solnedgången vid havet och bara njut av allt det fina runt mig, hundarna njut nog också, kanske inte av omgivningen utan av att ha en så avslappnad matte.

Jag är förundrad över hur Brumma är mot valparna, nu springer dom runt och Wilja och Lillan hänger i var sitt öra och Hjälte hänger i svansen. Brumma säger till om det blir för mycket men hon älskar att busa med dom även om dom ibland är lite jobbiga.  Min lilla Brumma är så duktig och snäll mot dom och jag är så stolt över henne. Digge och Cookie har fått börja vara med valparna allt mer och även dom älskar dom små,  så snälla och försiktiga. Jag är så förundrad över naturen och hur den fungera, mamman till valparna får ofta hjälp av flockens övriga tikar för att uppfostra dom små. Både Cookie och Brumma har tagit på sig denna uppgift på ett mycket bra och mysigt sätt.

Kan inte säga det för många gånger, men jag måste vara den stoltaste matten i välden just nu.  Alla mina älsklingar utvecklas individuellt och i grupp, vi blir för varje dag en starkare flock och jag älskar med hella mitt lilla hjärta alla mina hundar.

många stoltakramar och busiga tassar från Lovisa med flock Digge 2013

Här är min stora prins i vår agility-baran

Lämna ett svar