Ett eller sju mirakel

I lördags natt så var det dags igen. Zia gjorde sig redo för att välkomna valparna i hennes stora mage till välden. Klockan 22.10 kom första valpen en hane som fick namnet Jupiter. Under de 3 kommande timmarna så välkomnade vi 6 till små mirakel och det hela slutade med 5 tikar och 2 hanar. Alla två färgade som mamma Zia och Pappa Nalle. Det är så häftigt att varje gång är så unik och så spännande att vara med. Man blir aldrig mätt på att få välkomna nya små mirakel till världen.

Zia va så nära opåverkad av förlossningen man kan komma. Så duktig från första stund och valparna är alla starka och pigga. Äter och äter och så har de redan gått upp i vikt. Vi är så tacksamma och glada över att lägga en till lyckad valpning på hyllan och laddar nu inför 8 veckor av skratt, gos och stunder av vassa tänder och många pussar.

Milla med sina 4 valpar Tango, Twist, Salsa och Rumba. Är idag 2 hela veckor och jag har svårt att mäta tiden. Det går så fort och de har vuxit så mycket. Milla är fantastisk mamma och är mycket mycket med sina valpar. Än är de inte så aktiva utan sover mest. Inte har de fått känna på hur det är att vara hungriga heller. De är runda om magen och nöjda mest hela tiden. Det är så härligt att se hur duktiga mammorna är och att de gör detta tillsammans.

Det ska bli så kul att följa dessa två mammor under denna tiden och det roliga är att Milla och Zia bor nära varandra och leker ofta med varandra. Så de känner varandra mycket väll och nu har de valpar tillsammans.

Om ca en vecka börja vi flytta lite på Millas valpar de ska vänja sig vid att vara i valprummet och i köket. Där de för det mesta ska spendera tiden tills det att de flyttar här ifrån när de är 8-9 veckor.

Jag kom nu precis in efter en runda med först Nalle och Malwa med träning och lite inkallningsövningar och så lite bus och roligheter på vägen. Så duktiga så lösa och lite kantträning. Vet inte varför jag tycker det är så roligt. Men det går ut på att hundarna går till kanten av vägen. Det är så roligt eller har vi bara gjort det till en rolig grej.

Sedan fick Brumma och Hjälte en liknade runda. Lite tricks, mycket bus och så lite träning. Så roligt att se hur de älskar varandra och att hitta på saker, jag tröttnar aldrig på den synen. De verkligen älskar det. Jag med…

Nu ska jag stor städa i hundarnas rum, byta lakan och svabba golvet. Så blir de nog nöjda och glada. Kanske det bjuds på ett litet tuggben om man har tur.

Får se hur mycket jag får sova inatt för Zias valpar som gärna håller mig vaken antingen för att de är vakna eller för att det är svårt att slita blicken.

Allt gott

 

Kram

Lovisa