Snart 3 veckor och nya utamaningar

Så är de snart 3 veckor gamla, Milla och Bobbies fyra fantastiska valpar. Rumba, Salsa, Twist och Tango. Ja idag har vi tagit nästa steg i utvecklingen. Milla och valparna har varit i köket i valphagen som åter tagit plats i kökets mitt. Där valparna får lära sig mer om hur världen fungera, fram tills de är redo för nästa steg och nästa och nästa. Så spännande att följa dom och de är olika och ändå så olika.

De närmsta dagarna, ska de få träffa på mat för första gången, även om jag är övertygad om att de kommer tycka att jag är galen att ge de mer mat. De som hela tiden äter från mamma och knappt känt känslan av hunger kan jag tänka mig. Nöjda för det mesta och är de inte där är mamma Milla där snabbare än att vi hinner reagera och ge mer mat eller bara närhet och massa pussar.

Zias valpar är nu 1 vecka gamla och det är dags för första kloklippningen och i övrigt så är de de dagliga övningar plus att äta och sova som står i fokus. Så spännande, de växer och växer och Zia är som förra gången en mycket bra mamma. Hon är där och är de nöjda och sover så kan hon lägga sig på det lite svalare golvet och håller koll på valparna. vaknar de så är hon där. I natt har de nog inte sagt ett ljud. Så härligt att se. Det går fort snart är det de som är med oss i köket för fösta gången.

Bra mammor, ja det är vi otroligt bortskämda med. Vi har mammor som älskar sina valpar och där valparna får den bästa möjliga start. Som börjar med en bra mamma, och som visar sina valpar hur en bra mamma ska vara. En förebild kan man säga. Sedan är det så klart också de andra hundarna som är så duktiga på att hantera valparna. För att ge valparna chansen att kunna läsa hundar på bästa sätt. Det känns så bra att vi jobbar i ett team, tillsammans fungera vi som bäst då.

Nu ska vi äta mat och idag är det syster Clara som lagar mat. det luktar gott och valparna behöver nog en puss eller två innan det 😉

 

Allt gott

 

Kram

Lovisa