Lite om att leva med många olika hundar

Söndag och allt var det innebär, för vår del har det idag inneburit en slappa dag med häng i  solen och bus. Ibland behöver man en dag då man inte gör så mycket, bara ta det lugnt och ta det som det kommer. Även om jag tänker att jag inte gjort så mycket har jag ändå hunnit med en hel del. Släppt ut och rastat hundarna innan 7, men ändå hunnit sova ordentligt efter att jag varit ute. Ätit lunch hos Farmor, och myst en lång stund hos valparna. Jag och Brumma har också hunnit med att gå 10 hål på golfbanan med pappa och min gudfar. En lägre kvällspromenad med alla hundarna och pappa. Sist en inte minst har jag tränat lite trix med Lycka, Brumma och Bea.  Nu ska jag snart sova för att lada om batterierna för en ny skolvecka med två dagar med nationella prov.

I morgon ska vi tillsammans med Vom och Hundemat ha föreläsning på Bruk så jag har tänkt att klämma in lite träning innan det börja.

Hur är det att leva med 9 hundar?  För mig är det så naturligt, alla är en del av mig och jag skulle inte välja bort någon. Jag lägger veklingen stor kraft och energi på hundarna och spendera den mesta tiden på dygnet med hundarna. Jag brinner för att se hundarna utvecklas och att göra framsteg tillsammans med dom. Jag ser varje individ utifrån var dom är nu, vilket jag tror är viktigt när man ”ta över” vuxna hundar som bott i stor kennel innan. Det är säkert jobbigt för dom att slitas från sitt trygga hem för att resa långt till en ny familj med nya rutiner. Det har gått förvånansvärt bra för hundarna, men det märks att framför allt Digge är lite osäker/otrygg i vissa situationer. Jag tränar mycket med honom för att stärka sin självkänsla och självförtroende. Han och jag har en mycket bra kontakt och vi jobbar bra tillsammans och gör stora framsteg varje dag. Det är ingen hemlighet att det inte är helt lätt att ”ta över” vuxna hundar som dessutom har bott på ett helt annat sätt innan.

Här får alla hundar 5 promenader per dag och utöver det individuell träning 3-5 gånger i veckan och gruppträning mest heltiden. Jag tror att individuell träning är lika viktigt som gruppträning. På gruppträning gör jag övningar som jag kan göra när jag har flera hundar och som stärker dom som flock, men just det här att man har all fokus på just hunden man tränar är en helt annan sak. Det kan tyckas vara svårt att ha 9 hundar, gå i skolan och samtidigt träffa vännerna med gemena mellanrum. Men allt handla om prioritering och fördelning av tiden, tyvärr har vi bara 24 timmar per dygn och 7-9 av dom måste vi sova. Det finns veckor där jag inte hinner det jag hade tänkt men det kan komma saker emellan som gör att det blir en annan prioritering just då och om man gör en annan prioritering just då, så är de det rätta.  Vi alla måste samtidigt må bra och ha det bra. Jag är en mycket positiv person av mig själv och det utnyttja jag till max när det gäller allt. Inget kan stoppa mig från att göra det jag vill, jag är stark som en oxe och envis som en åsna.

Jag är så stolt över mina hundar och vill vissa hela världen dom, hur fina, underbara och fantastiska dom är.

( Har ibland lite svårt att få ihop meningarna som jag vill och hoppas för överseende för det)

Många gladakramar och positivatassar från Lovisa med Flock Wilja

Syskon som kommer få dela hela livet tillsammans

Lämna ett svar