Motivation

Vad är det som ger en den där extra kicken att orka med allt hela tiden.

Alla är vi olika, denna terminen har jag haft mycket i skolan och kraven ökade med terminens gång. I slutet så var det inte helt ovanligt att vi alla gick gråtande från lektionen. Att vi faktiskt inte orkade tänka att efter en 8-16 dag i skolan skulle behöva sitta många timmar till med plugg och uppgifter att göra. Vi är 5 tappra elever i min NV klass och vi har varandra och är alla i samma sits mer eller mindre. Vi har lärt oss att hantera gråt och plugg kvällarna långa. Vi har lärt känna varandra på ett nytt plan, sena kvällar i biblioteket och många diskussioner om hur vi vill ha det och hur vi faktiskt har det. Vi har kämpat på och ett välförtjänt vinterlov väntar.

Vad hittar jag då min motivation, min drivkraft och min (nästan)  eviga positiva energi som jag varje dag fyller mitt liv med. Jo, dom har fyra ben, en evigt viftande svans och en krullig päls med dom fina ögonen. Hur lång dagen än är så mötts man varje eftermiddag av viftande svansar och en super glad attityd. En 20 minuter träning med hundarna mellan plugget är så mycket värt. Dom ligger i knät eller vid fötterna och myser när mattetalen  räknas och när engelska glosor pluggas in. Dom ger så mycket genom att bara ligga där och ibland titta upp på mig med dom fina ögonen. Eller dom där 20 minuternas pauserna med hundträning ger också en puss med motivation och så mycket glädje. Detta gör att jag varje morgon vaknar med ett leende på läpparna för brevid mig sover nästan alltid någon som jag älskar, antingen ligger hundarna på varsin sida av mig eller så har jag en pojkvän som håller om mig och pussar på mig. Kan man vakna på ett bättre sätt? Även om man är trött och sovit dåligt så kan man inte annat än att älska livet.

När jag kommer hem till det jag kallar skånehemmet så mötts jag av en kärleksfull familj och många viftande och överlyckliga hundar. Den lilla tiden jag är i Skåne (till vardags) så går all tid till hundarna, vi busar och myser mycket, vi tränar och vi går i skog och mark och njuter av allt. Jag har bestämt att jag ska försöka ut i det yttersta att inte plugga när jag är hemma i Skåne, då vill jag lägga all min energi på hundarna och på min familj.

När jag är i skolan så pluggar jag, svara på mail och telefonsamtal och tränar hundarna jag har med mig och när jag är hemma så går tiden till hundarna och familjen. Ett val jag har gjort för att få ihop det mentalt.

Jag har lärt mig denna termin att jag kan köra på tills jag verkligen inte har någon energi kvar om jag vill det, för jag har en drivkraft som inte tänker på hur jag mår. Men nu vet jag att jag inte kan ta på mig allt som kommer till mig och jag kanske inte kan satsa på högsta betyg i alla ämnena, utan att det är viktigare att jag kan andas och ibland ta det lugnt. Att må bra på riktigt är viktigare än ett A i betyg. Detta betyder inte att jag inte vill lyckas bra i skolan och jag kämpa på, men på en okej nivå.

Idag så är jag tillbaka med mer energi än någonsin och en motivation på topp och viljan att göra nästa år ännu roligare och till ett minnesvärt år.  Jag vill fylla mitt och min omgivnings närhet av positiv energi och massa kärlek.  Jag vill fortsätta att utvecklas både som matte till alla mina hundar och som flickvän till min pojkvän och som kompis till mina nära och som dotter och storasyster i min familj. Jag vill se mina älskade valpar att växa upp och till slut överlämnas till en underbar familj som kommer älska dom lika mycket som jag har gjort. Jag ser framemot att föra Australian Labardoodle framåt i Sverige och utveckla mig själv som uppfödare.

En riktigt God Jul till er alla önskar jag med min underbara flock

DSC_4761

1 idé beträffande “Motivation”

Kommentarer är stängda.