Njuta och veterinären

Idag är sista dagen då Ronja-kullen är komplett, sista dagen att sitta med dom 8 underbaraste valparna och bara njuta. Imorgon fyller dom flytta hemifrån och det är allt lite jobbigt att skiljas från dom, även om jag vet att dom kommer få det jätte bra. 8 veckor har snart gått sedan jag satt i valplådan med en första gångs valperska, som det senare skulle visa sig vara den bästa hundmamman. Lycka älskar sina valpar och är så noga med att dom har det bra. Även om dom i bland är lite jobbiga så vill hon ändå vara hos dom. I morgon skiljs Lycka från några av sina valpar och det som kommer kännas mest i matte hjärtat är att se Lycka när hon räknar in sina valpars som hon alltid går och att det då saknas några. Jag tror att hon tar det bättre än vad jag kommer göra men oron finns där. Att ta hand om valpar i 8 veckor, lära känna 8 nya individer och se dom utvecklas är livets mirakel. Att sedan få se familjer komma för att hämnat hem sin nya familjemedlem, är också ett lyckomoment i sig, att se lyckan och förälskelsen i dom nyblivna hundägarnas ögon är så underbart.  Jag är helt övertygad att alla kommer få det helt fantastiskt och bli evigt älskade i sina nya hem, något jag aldrig skulle kunna ge alla 8.

Redan när valparna födds är man väl medveten om att dagen kommer när man måste löna ifrån sig sina bebisar, det vet man och man är väl förbered när det kommer. Men som uppfödare så kommer man alltid har ett speciellt band mellan valparna man var med när dom föddes, när dom öppnade ögonen och när dom började upptänka världen för första gången. Det är dom stunderna tillsammans med alla underbara stunder tillsammans med mina hundar som gör att allt är så bra, att varje dag få uppleva livets mirakel.

Nu ska vi till veterinären föra att besiktning, chippning och vaccination på dom små liven.

När vi kommer hem blir det att sitta och njuta lite extra hos valparna och fixa det sista till i morgon. Filtar, leksaker, mat och papper ska vara iordning och klart när dom nyblivna hundägaran kommer i morgon.

Många mirakeltassar och livskramar från Lovisa med flock

 

2 idéer beträffande “Njuta och veterinären”

  1. Kära Lovisa!
    Jag tror att vi beundrar dig alla för den energi och livsglädje som du förmedlar till oss. Vad härligt i dessa tider när dysterkvisten råder. Vi längtar efter vår Fia-valp men tyvärr kan vi inte hämta henne förrän nästa vecka så vi kommer inte att träffa de andra valpägarna men vi önskar alla lycka till med sina nya familjemedlemmar!
    Kramar
    Marianne & Lennart

Lämna ett svar