Oktober-höst på riktigt

Vi lämnar september och välkomnar oktober med öppna armar. Hösten är här med sina vackra färger, friska vindar och mysiga promenader. Jag är en vår och höst människa, jag gillar lagom, inte för kallt (vinter) och inte för varmt (sommar) jag gillar att ta på mig understället och kunna vara ute utan att frysa för mycket och inte vara för varm. Hundarna verka gillar det också, kanske inte de allra regnigaste dagarna men de dagarna har också sin charm. Inne dagar med pälsvård, klipp och träning. Soliga dagar med promenader och naturen. En prefekt blandning.

 

Valparna växer och blev igår 6 veckor gamla, det betyder avmaskning och kloklippning. Alla valparna tog det med storm som vanligt. Alla ville sitta i knät och att kippa klor är inga problem alls, avmaskning var ingen stor hitt men det gick det med.

Just nu ligger de och små busar/myser med varandra i valphagen i köket medan vi andra sitter och jobbar. De är svårt att slita blicken från dom, de är så roliga och så spännande att se varje litet steg dom tar och hur de utvecklas dag för dag. Det händer så mycket och det är så fantasiakt att få se.

Miljöbanan går som en dans nu och även problemlösning och klickerträningen går bra. Varje morgon blir det miljöbanan och sedan blir det antingen klicker eller problemlösning på dagen. Det är spännande att se hur de även utvecklas där.

Hundarnas rum har fått en make over och ingen är nöjdare än jag även om vi har lite små fix kvar innan vi är klara. Hundarna älskar det också och det är roligt att kolla på hur de reagerade när de fick se det. Igår när jag stod och borstade Hjälte så låg de andra i soffgruppen två hundar i varje soffa och 1 i varje av de två förföljarna. Det var som ett kaffe rep, de låg där och tittade på varandra och på vad jag gjorde. Ska filma och visa när vi har fått upp de sista grejerna också.

I övrigt så var jag och Brumma, Malwa på klubben och tränade i måndags och Malwa körde sitt första agilitypass och impade på sin matte som alltid. Brumma var lite rigroslig med kommer igen om några gånger tror jag.

Idag skiner solen och vi ska utnyttja detta med promenader i naturen och kanske en promenad på ett nytt ställe som jag spanat in, vi får se vilket gäng som följer med på det.

Med andra ord rullar det på här på Juleboda

 

Allt gott

 

Kram

Lovisa