Så himla stolt över oss

I söndags på morgonen så åkte jag och Brumma på läger på skolan där vi ska gå till hösten, ett 3 dagas läger för tjejer och killar som är intresserande av hundar. När vi kom till skolan så blev Brumma väldigt stressad ( det var 27 hundar till där) och skällde en hel del. Jag som tror på att hunden läser av sin matte otroligt bra, stod och var coollugn och belönade när hon tittade mig i ögonen och brydde mig inte om att hon skällde.

Jag har jobbat ovh umgåtts så mycket med Brumma så jag kan läsa henne riktigt bra, så jag anpassade träningen utifrån var jag vet att Brumma klara för att göra så hon får en ärlig  chans. Redan efter första passen märkts det stor skillnad och efter första dagen kunde jag skäppa henne med två andra hundar i rastgården, utan problem. Andra dagen så gick det mycket mycket bättre och en av lärarna kommenterade våra framsteg och såg vårt samspel och vist blir man lite stolt när även andra ser våra snabba framseg. Idag (3 dagen) så fick det riktig bra och nästan inget skäll och hon var lugn och hyfsat fokuserad och även en annan lärare kommenterade våra framsteg och berömde mitt sätt att träna Brumma.

Under dessa 3 intensiva dagar har jag kommit så långt i vår träning och jag har fått med mig en glad och självsäkrare hund, som nu kan möta hundar utan att stressa upp sig för mycket. Jag har haft svårt att träna henne i stora grupper då det inte har varit så mycket folk när jag varit på bruk och när vi varit på kurs så är det inte så många. Hon är bara 9 månader och har inte varit i stor grupp med så många nya hundar så långt borta innan och har utvecklats så mycket. Jag är så oerhört stolt över min Brumma. En bra upplevelse för oss båda och en försmak inför dom kommande 3 åren. Nu har Brumma varit på skolan innan och har troligt viss goda minnen där ifrån när vi börja till hösten.

Nu är det sommarlov och ikväll när jag kom hem så har jag gått med alla mina hundar i fint sommar väder och njutit av att ha dom nära igen. Även busat med valparna, för i morgon åker Lillan till sin matte och det kommer kännas så tomt utan henne. Hon är ett sådant charmtroll och förgyller vår dag lite när hon hittar på roliga saker. Men hon kommer få det så bra hos sin nya matte och vi kommer få mer tid till våra yrväder. Se fram emot en sommar med mycket hundträning och att vi utvecklas i samma tempo som vi gjort dessa dagar.

Många stolta kramar och fantastiska tassar från Lovisa med flock

Lämna ett svar