Träning på olika sätt

Idag så ville min kära mamma att jag skulle följa med henne och handla, då jag kom på att jag kunde åka med ner till Maxi och träna Brumma utanför medan mamma sprang in och handlade. Brumma har gjort sådan extrema framsteg så det är helt sjukt, för en månad sedan när jag och Brumma åkte ner för att träna på udda platser så tyckt hon inte alls om det och jag fick inte kontakt med henne. Hon gillade det inte alls och sedan dess har hon växt i sig själv och vi har tränat mycket på vår kontakt och relation. Nu vet Brumma att jag aldrig skulle utsätta henne för någon fara. Idag hade vi bra kontakt och vi gjorde ett litet träningspass med mängder med folk runt oss, jätte bra träning för henne och för mig för den delen. Jag älskar att träna på nya lite udda plaster, Brumma har också börjat se att det är kul att träna inte bara i trädgården och på Bruks. Brumma har väldigt länge följt med mig mycket, vi har bland annat åkt mycket bil och vi har gått i olika skogar vilket vi båda älskar, även om vissa platser har varit lite läskiga.

Att träna på udda platser tror jag man ska försöka göra lite då och då, man kommer kanske känna sig som en idiot först med när man sedan har full fokus på hunden är det som bortblåst och man blir bara glad om någon säger att hunden är söt/duktig.  Det kan man göra om man vill har lite mer spänning i träningen.

Jag är så stolt över Brumma och hennes framsteg, inte för att hon har varit jätte jobbig innan heller men hon har haft en lång start sträcka.

Valparna är nu 6 veckor och 2 dagar och det är inte långt kvar till dom åker, det är så klart med blandade känslor jag längtar till den 10 maj. Jag älskar att se LYCKAN i dom ny blivna hundägarna men också en stor sorg att inte få träffa dessa underbara individer varje dag. Jag vet att vi har 6 mycket bra hem till valparna och att dom alla kommer att få det jätte bra. Jag njuter så klart varje sekund jag är med dom och jag vet att det är en familj som kommer ta över det jobbet efter mig snart. Vi kommer att ha en valp till sommaren och sedan våra som vi ska ha kvar här. Det kommer bli full fart här snart med 3 busiga valpar som växer och vill ha uppmärksamhet, samtidigt är det mina hundar som vill ha sin dagsträning och mys och så klart ska inte valpisarna ta deras tid.

Brumma har hittat 8 nya kompisar och hon älskar verkligen att vara med valparna. Hon busar med dom samtidigt som hon är väldigt försiktig, hon låter dom klättra på henne och hänga henne i svans och öron och ändå älskar hon att vara med dom och vill hela tiden in till dom.

DSC_0549

Brumma har här 5 valpar på sig och 2 precis bredvid DSC_0507

Vet inte vad Wilja eller Brumma gör på detta lite smått charmiga kortetDSC_0540

Här är Hjälten-Birk (Hjälte) som kommer få stanna här hos ossDSC_0399

Här är Ronja-Wilja (Wilja) som också kommer få stanna här hos oss DSC_0405

Lämna ett svar