Valpar som växer och natur

Valparna är nu 3,5 vecka gamla och bor nu på dagtid i vårt kök, centrum av vårt hus och knytpunkten för samtal och känslor. Mitt i köket ligger de och för det mesta sover, äter lite och busar lite. Jag är så kär i dessa små individer som med alla valpar som födds här, alla unika och älskvärda.

Här kan man se Wilja ligga och ge sina valpar lite mat, i nya valphagen. Konstgräset ni ser är till för att valparna ska välja att kissa på konstgräset och det är imponerande hur mycket som det kissar just på konstgräset. De går redan dit för att kissa och det vårda gått för framtiden. Här kommer valparna att få träffa på dammsugare, matlagning och middagssamtal. Valparna kommer att sova i valprummet och vi kommer att göra alla övningar och annat som är gjort för valparna i valprummet.

När tjejerna kommer hem så blir det som vanligt, som med alla valpar. Mys och mys och ännu mera mys. Valparna blir pussade på, klappade på och sova tillsammans med. Ytligare en viktig del för dom att bara vara och att hantering av fler än mig. 

I några veckor har jag som tidigare skrivit att jag verkligen hittat tillbaka till naturen och lugna och avslappnande promenader med hundarna. Jag går och jag går, på vägen så träna vi lite, letar efter spännande saker. Att sitta på en stubbe och studera hundarna i grupp och var för sig. Jag går i olika grupper och med olika hundar på olika ställen. Upptäcker nya saker varje dag och vi känner varandra efter varje dag varandra på nya och djupare sätt. Vi lär inte bara känna varandra djupare utan också vår omgivning och naturen. Det är så häftigt och så härligt. Det är skillnad på att gå och gå. Att gå utan att telefonen stör mer än när jag inte kan hålla mig från att ta kort. Den är med men inte mer än så, ingen Facebook, ingen instagram eller snapchat. Bara jag, hundarna och friska luften. När vi tar pauser så är det för att stanna upp och kolla på något tillsammans, att gräva tillsammans, leta kottar tillsamman eller bara titta på varandra tillsammans.

Alla hundarna och jag älskar det och vi har fått en annan anda och jag har kommit ner på jorden, där jag vill vara. Dagarna flyter på och valparna växer, hundarna och jag myser alla med de små. 

Brumma ligger gärna med valparna och bara myser lite, hon pussar på dom och leker med dom. Hon är verkligen fanatiskt på det, hon vet hur hon ska göra. Detta ger trygghet och närhet och erfarenhet till valparna som är mycket värdefull. Det är lycka för oss alla.

 

Många kramar från oss

Lovisa