Vardag och helg vad är skillnaden?

För mig blir helgen en del av min vardag, med det menar jag att den ända skillnaden är att jag går i skolan mån-fre mellan 8,20-15,00 men oavsett om det är helg eller vardag ska hundarna ut på morgonen, dom ska ha mat och rastas/aktiveras. Jag väljer att ha hund, det är ingen som tvingat mig. Jag väljer att gå upp klockan 7 på helgen och gå en skogspromenad i soluppgången. Jag väljer att få ta del av 7 underbara individers liv och jag gör hela tiden det bästa för dom, även om det kanske inte är det bästa för mig. Att vara snart 16 år och ha 7 hundar är inte alltid en dans på röda rosenblad men 90% av tiden är det de. Min kärlek till djur och natur är så skor att jag kan inte beskriva det med ord.
Att jag sedan valt att så allt, ja precis ALLT på den positiva sidan gör allt 100 gånger bättre. För även om det är motgångar så kan vi oftast inte påverka det efteråt, det blir inte bättre av att gå i negativa tankar iallafall. Jag var väldigt negativ innan jag började hålla på med hundarna, men nu efteråt ser jag på hundarna och på mig själv att veken jag eller hundarna mår bättre av att gå i negativa tankar.
Jag har lärt mig hur jag fungera och hur jag ska göra för att tänka mer positivt. Jag ser även i det negativa, positiva saker. Och där har hundarna hjälpt mig en bra bit påvägen. Jag är inte alltid pigg på morgonen men så fort jag kommer på att hundarna vill ut och att jag ska få spendera morgonen med dom oavsett vilken dag det är. Då kan man inte svära över hur jobbigt det är att gå upp. För jag får belöning direkt. Min vardag kretsar helt runt hundarna på ett eller annat sätt, jag går upp på helgerna och få uppleva en känsla av lugn av kärlek och av frisk luft när jag går upp 7 en lördag när dom flesta ligger och sover, det är oftast bra tassar och skor som hörs bot grusen och oftast hör man också fågelkvitter. Det är livskvalité, på hög nivå. Det är konstigt att man inte möter fler som är ute vid den tiden. Det är det som gör att man blir pigg och att man orkar med dagen och allt vad det innebär.
Jag har mål och drömmar och jag kämpar och gör allt för att nå dom, jag tror att den lättaste vägen till mina mål och drömmar är att se det från den positiva sidan.
Idag har det varit mycket mys, bus och träning och skojar om att det ger energi att bara få vara i flocken, jag har dragit en vinstlott.

Imorgon börja skolan igen efter ca 2 veckors lov och feber/förkyld. Ska bli kul att komma tillbaka och komma igång.

Många positivakramar och busigatassar från Bustorps hundar

20140223-233815.jpg

Lämna ett svar