Vinter på Juleboda

Igår snöade det och det vart vit på vägarna när vi gick på promenad. Så mysigt och jag uppskattar verkligen när det är fruset i marken, det blir mindre blött och hundarna dra in hälften så mycket sand från promenaderna. Sedan gillar jag den kalla luften, den känns så frisk på något sätt. Igår gick jag två av rundorna i skogen och en av dom på stranden jag brukar göra så för att få lite olika och att stranden är så fantastisk varje dag, alla dagar. Så en sväng av havet måste man få när man är ute på promenad.

 

Valparna växer och jag blir varm i hjärtat av hur de utvecklas, att varje valp är så egen i sig själv är så häftigt. Att se just den valpens utveckling och att jämföra dom mellan syskonen och mellan andra kullar. Se vad som är lika och vad som skiljer. Men också vad som visar sig fungera riktigt bra och vad som ska ändras på. Att inte bara köra på utan stanna upp och kolla på hur utvecklingen går och att hela tiden vara redo att göra det som krävs för att bli bättre och bättre. Det är så roligt, att hitta nya vägar och att se hur resultatet blir. Bäst av allt är att är att det är så himla roligt. Även om det tar extremt med tid och det är dygnet runt något. Första veckorna ligger man på helspänn, eller snarare så vakna man när de vakna och är det en valp som blir frustrerad av att mjölken inte kommer fort nog eller att den vakna till en bit bort så vakna man till ordentligt och så när man ändå är vaken så tittar man till dom, räkna dom och klappa om mamman. Det gör att man liksom får räkna med jobb dygnets alla timmar. Men att få se dom i alla dessa led är så värdefullt och jag och min familj kan njuta av dom till fulla drag.

 

Nu ska valparna snart få börja äta mat, det innebär, köttfärs med äggula, med lite lite A-fil. Det brukar gå ner i ett naffs redan från början. Det blir spännande att se hur det går för just dessa valpar. Sedan börjar tiden där nya saker att utforska kommer allt oftare, vi ska kolla sämre på grytor, leksaker och alla mina konstiga små saker som jag vill att valparna ska ha fått hälsa på. Svårigheten ökar och just nu är det lätta saker men ack så viktigt. Förutom föremål är det nu också mycket ljud som står på schemat. Det är viktiga delar tycker jag och jag älskar väll socialiserade valpar.

 

Nu ska jag ta med mig ett gäng ut på tur för att kolla efter lite får, det blir mycket uppdelat nu när Brumma just nu är i höglöp och Malwa som just löpt klart. Så hanarna de vill så gärna uppvakta sina tjejer men det ser vi till att det inte blir något av det. Så Malwa och Brumma ligger just nu på mina fötter på kontoret medan jag jobbar lite här innan dagens aktiviteter sätter igång på riktigt.

 

Allt gott

 

Från Lovisa 

Lyckas valpar