4 veckor

I tisdags blev Wiljas-Bobbies valpar 4 hela veckor och halva tiden har gått till det att de små liven kommer att flytta ut i den stora världen. Nu äter valparna mat två gånger om dagen och äter nu med bra aptit och det är dags att öka till 3 gånger om dagen. De får nu valpfoder (Mush) uppblandat med äggula från våra egna höns (Krav och gräsätande). Det är så roligt att se hur gott dom tycker det är. Nu ska vi också börja med lite kluriga uppgifter att lös för att få maten. Vilket gör att valparna får lära sig att hantera frustation. Vilket kan vara en anledning till aggressivitet när de är stora. De får redan nu öva på att hantera den känslan, i små doser från början.

Valparna är i valphagen i vårt kök på dagarna och sover på natten i valprummet. I köket är vi nu lite extra klumpiga och ljudliga. Grytor som klingar, talrika som plockas med och bestick som pysslas med. Dammsugning och golvtorkning, allt för att valparna ska vara mer än vana vid dessa ljud när de sedan kommer till sina nya familjer.

Igår fick de sin 4 kloklippning och 2 avmaskningen allt enligt plan. De är så snälla och ligger på rygg och jag kan lätt klippa klorna. Det känns bra att de har den vanan när de åker här ifrån. Det blir då lättare för nya familjen att ta vid där vi sluttade. Liksom med allt annat vi gör med valparna.

Om en vecka, börja vi använda miljöbanan och tillsammans med lätt träning. Även vara ute mer och mer. Tiden går fort och mycket ska hinnas med innan de ska flytta från oss.

Denna månaden känns det verkligen som vi har kommit ett steg till i utvecklingen och jag känner att jag är på gång. Hundarna och jag träna och är ute i skogen som jag skrivit innan. Nu ska jag få till de idéer jag har om valphagen ute också. Så det ska bli så roligt att se hur idéerna blir verklighet.

Som vanligt många bollar i luften och nu håller jag på att boka in en helgkurs i Stockholm och en här på Juleboda även en fodervärdsträff. Men helgerna går så fort att jag bli galen, 2 helgdagar till varje vecka hade gjort susen, så jag kan få mer tid att jobba på 😉

Allt gott

Kram Lovisa