Att köpa valp från oss på Stora Juleboda

Att köpa valp från oss är inte att köpa vilken valp som helst. Vi arbetar mycket för att din valp ska bli så bra som möjligt och vi arbetar också för att den ska vara väl
socialiserad när den åker här ifrån. Med det menar vi att valpen har fått göra övningar som är anpassade efter valpens ålder under hela den tiden som valpen är hos oss. Detta gör det lättare för valpen att flytta till sin nya familj. Mer om detta kan ni läsa om under valparnas uppväxt här på hemsidan.

*

Kompendium

När valpen flyttar får ni med er vårt kompendium med tips och idéer som vi gärna vill dela med oss av. I detta häftet kan ni läsa om hur första tiden med valpen är, vad unghunden behöver och träningstips och om omvårdnad.

I kompendium så finns också att information som vi säger till er vid leverans, detta för att ni ska kunna gå tillbaka och titta på vad det va vi sa. Här kan du också gå tillbaka och kolla om det är något som dyker upp. Här är helt enkelt hur vi tänker kring de olika sakerna.

*

Facebook grupperna

Redan när valpen är 3 veckor så kan ni följa valparna i en speciell grupp på Facebook för just er kull. Där kan du följa valparna med bilder och video nästan varje dag. Där kan du se hur de är tillsammans och även individuellt. Du kan även ställa frågor och diskutera med de andra valpfamiljerna som är i samma situation som er själva.

Du blir också inbjuden till en Facebook grupp för alla som köpt valp från Juleboda. Där kommer bland annat nästan varje måndag ut ”veckans utmaning”, vilket innebär att ni varje vecka får en påminnelse att träna din hund på olika saker. Du får genom detta tips och idéer om hur man kan träna sin hund och hur andra gör. I gruppen har vi flera gånger om året en serier av svar på frågor och funderingar. Där ni valpköpare ta upp ett ämne som ni vill att vi skriver om och efter det har vi en diskussion om ämnet. Detta för att ni som valpköpare ska ha så mycket kött på benen som det bara går tillsammans med er hund.

*

Träffarna för hundarna från oss

Vi håller också 2-3 träffar för valpfamiljerna varje år, två träffar här på Juleboda och en träff i Stockholm. Där vi bjuder in alla valpfamiljer till att träffas. Stora Juleboda träffen som är i maj varje år. Då är det promenader, lunch och fika, diskussion om ett speciellt ämne och chans att ställa frågor både till oss och andra Juleboda-hund-ägare. I oktober har vi en lite mindre träff här i Juleboda då vi promenera tillsammans, där det finns tid för att få tips om just sin hund, vi bjuder sedan på fika. På hösten åker vi upp till Stockholm för att ha en träff där vi träffar valparna som flyttat mer norr ut.

*

Helgkurserna

Vi håller också helgkurser för våra valpköpare, både på Juleboda och i Stockholm. På denna kurs går igenom hur vi på bästa sätt kan träna vår Australian Labradoodle. Även vardagstips, att testa på en sport och hur vi kan bygga vidare på det vi redan har. Detta brukar vara en mycket rolig helg med mycket samtal om hundträning och nya kunskaper.

Kursen har stort fokus på att förstå sin hund, att bygga relation och kanske viktigast av allt att ha kul tillsammans med sin hund. Du får med dig nya idéer och individuella tips om just din hund av oss som känner till linjerna bakom och din hund.

En helg att minnas tillsammans med sin hund.

*

*

*

Kolla Mentaliteten

Vi erbjuder för våra valpar ett test som vi kallar Kolla mentaliteten. Det är ett test där hunden med sin förare går ett test. Där vi får en bild av hur hunden har utvecklats. Detta är inte bara roligt för familjerna att se utan också för oss. För att vi ska kunna få en bild av våra avkommor och hur vi ska utveckla vårt avelsarbete. Det går att läsa mer och titta på resultat under fliken ”Kolla Mentaliteten”

Vi finns ett telefonsamtal bort

Från den dagen som du tingat din valp finns vi bara ett telefonsamtal bort och du kan ringa i princip när som helst, det finns inga dumma frågor och stort som litet är välkommet. Om det är något du som valpfamilj undra över är det bara att höra av sig till oss så gör vi vad vi kan för att svara på det.

Vad ställer vi för krav på er som blivande valpfamilj 

Innan man köper valp från oss så vill vi att man har en plan hur den första tiden ska vara och även sedan. Labradoodle är en social ras och vill gärna vara med. Så att ligga hemma hela dagarna är ofta inget som en Labradoodle tycker är jätte bra. Idag finns det fler lösningar för de som inte kan ha med hunden på jobbet. Det finns bra dagis, dagmatte/daghusse, hundrastare eller andra i sin närhet som kan ställa upp på dagarna. Vi tror att valpen är anpassningsbar och kan följa rutinerna i familjen snabbt. Att vara hemma och bara vara med valpen i 10 veckor tror inte vi är rätta vägen. Valpen är valp även efter detta och behöver att komma in i vardagen så det blir det vanliga. Så vi tycker att vi ska man ska ha en hållbar plan för hunden i början och sedan när man har den vuxna hunden. Att ha hunden hemma och komma hem på lunchen tycker inte vi är det bästa alternativet.

*

*

Att vara intresserad av att träna efter belönings baserade metoder och att följa forskningen är något som vi föredrar. Detta för att vi tror att det är de som fungera allra bäst för våra Australian Labradoodles. Vi ser gärna att ni går valpkurs hos en tränare som jobbar med dessa metoder.

Labradoodle är en aktiv familjehund och behöver få komma ut och röra sig och att jobba aktivt med huvudet i vardagen. Ingen hund för er som inte har tid till detta eller löser det på annat sätt.

Labradoodle är en rolig hund som älskar människor, du kommer tillsammans med din hund ha väldigt kul. Labradoodle är över lag en mycket social och gillar att vara med på alla möjliga ställen. Att vara med sin familj är något som Labradoodle gärna vill.

Vi avlar först och främst på friska, sunda hundar som ska bli bra familjehundar med bra lynne. Vi är inte intresserade av att avla på specifika färger, hos oss sitter inte hundens kvalitéer i vilken färg pälsen har. Att avla på en så liten sak som färg kan leda till att andra mycket bättre kriterier faller bort i aveln och det kan leda till att fel hundar väljs ut till avel och vi anser att det medför en risk för hållbar avel. Söker ni efter en specifik färg och att det är mycket viktigt får ni söka er till en annan uppfödare. För oss är det viktigt att rätt valp hamnar hos rätt köpare.