Vi på Juleboda har höga krav på våra hundar och vi är medvetna om våra hundars starka och svaga sidor. För att få en perfekt match så gäller det att matcha två avelshundar som vi tror kan stärka varandra och att resultatet alltid blir ännu bättre. Ingen hund är perfekt, men självklart satsar vi på att få det absolut bästa resultatet.

När vi väljer avelshundar går vi inte bara på hälsotesterna utan lägger också stor vikt på mentaliteten både på våra avelshundar och deras avkommor. Även om färg, kroppsbyggnad och utseendet inte är nummer ett så är det också en bit som ligger in i den avelsplanering som vi gör. Vi vill ha en sund kroppsbyggnad och ett utseende som tilltalar.

Vi testar hela tiden nya hundar och använder bara de bästa i vårt avelsprogram. Parningsplaneringen är beroende på vilka hundar som går igenom och först när vi vet säkert, kommer kombinationen att presenteras här. Tikarna kommer presenteras tidigare än hanarna. Planeringen av valpkullar är ungefärliga då vi aldrig kan styra löpen utan bara förutse när de eventuellt kommer. Det gör att det kan ändras framåt eller bakåt i tiden när de planerade valpkullarna kommer. När tilltänkta tikar börjar löpa meddelar vi att parningen är nära och när de är parade kan vi säga mer exakt när valparna kommer och när de är leveransklara.


Valpplaner 2024


Stora Julebodas Lize och Wonder´s Ture Magical Alvar ”Uffe”

Siri är en glad, snäll och mysig tjej som lätt kan följa med överallt och snabbt kommer till ro på uteserveringar och på resor. Siri bor hos foderfamilj i Helsingborg.

Siri ska paras ihop med vårt charmtroll Uffe, som har imponerat på oss från start. Han är en mycket trevlig hane. Han bor hos foderfamilj I Nättraby.

Valparna kommer under våren /sommaren 2024

Om du är intresserad av att välkomna en valp efter Siri och Uffe är du varm välkommen att lämna ditt intresse längs ner på denna sidan


Braskas Lovestick Maiemekko ”Ekko”

Ekko som är född 2020 i Finland och kom till oss 2021. Hon bor hos oss på Juleboda. Hon hade sin första kull med valpar våren 2023. Vi har inte bestämt än vilken hane som Ekko ska paras med denna gång. Ekko förväntas löpa jan/feb 2024 och kommer då att paras. Valpar kommer då troligtvis under våren.

Är du intresserad av att välkomna en valp efter Ekko är du varmt välkommen att lämna ditt intresse längs ner på denna sidan.


Här kan du lämna ditt intresse för våra aktuella valpkullar

    Planeringen inför vårens kullar är i full gång och vi hoppas snart kunna presentera de här