Vi på Juleboda har höga krav på våra hundar och vi är medvetna om våra hundars starka och svaga sidor. För att få en perfekt match så gäller det att matcha två avelshundar som vi tror kan stärka varandra och att resultatet alltid blir ännu bättre. Ingen hund är perfekt, men självklart satsar vi på att få det absolut bästa resultatet.

När vi väljer avelshundar går vi inte bara på hälsotesterna utan lägger också stor vikt på mentaliteten både på våra avelshundar och deras avkommor. Även om färg, kroppsbyggnad och utseendet inte är nummer ett så är det också en bit som ligger in i den avelsplanering som vi gör. Vi vill ha en sund kroppsbyggnad och ett utseende som tilltalar.

Vi testar hela tiden nya hundar och använder bara de bästa i vårt avelsprogram. Parningsplaneringen är beroende på vilka hundar som går igenom och först när vi vet säkert, kommer kombinationen att presenteras här. Tikarna kommer presenteras tidigare än hanarna. Planeringen av valpkullar är ungefärliga då vi aldrig kan styra löpen utan bara förutse när de eventuellt kommer. Det gör att det kan ändras framåt eller bakåt i tiden när de planerade valpkullarna kommer. När tilltänkta tikar börjar löpa meddelar vi att parningen är nära och när de är parade kan vi säga mer exakt när valparna kommer och när de är leveransklara.

 


Valpplaner under 2020

 

Stora Julebodas Pärlan – Norrland Labradoodle Mellow Gilbert ”Gillis” 

            Gillis

Pärlans valpar kommer födas på Brummas Labradoodle i Jönköping

Hanen till Pärlans valpar kommer att bli Gillis.

Utskick till kön göras när vi vet att parningen är lyckad.

 

Våren 2021

 

Stora Julebodas Toka ”Happy” & Norrland Labradoodles Mellow Gilbert ”Gillis”

Utskick kommer göras när Happy visats sig dräktig

 

Stora Julebodas Rumba ”Senna” & ?

Mer info kommer inom kort