Att köra på

Nu har är det i mitten av oktober och det är snart 4 månader sedan jag tillsammans med mina klasskompisar sprang ut i livet. Men vad roligt det är, dels att följa alla på olika håll i Sverige och med olika mål och drömmar.

Jag har nu kommit i ordentligt i att jobba med hundarna, vi är ett team nu som har så roligt tillsammans. Valparna är en del av oss och det kommer bli svårt att skiljas från dom.

Jag som person trivs som bäst med att ha 1000 bollar i luften och att det händer saker hella tiden. Om inte klättra jag antingen på väggarna eller somnar. Så full fart framåt är det som gäller.

Just nu tar verkligen valpar och hundarna all min tid, hinner knappt reflektera över något annat. Men jag trivs med det och de lediga dagar jag får spendera jag med saknade vänner och så klart min pojkvän.

Valparna är nu snart 6 veckor och den stora dagen då vi ska skiljas från varandra börja närma sig, tufft men sant. Denna kullen är speciell, jag står valparna när och vi har verkligen umgåtts väldigt nära och mycket. Många timmar om dagen spendera vi tillsammans. Om vädret tilllåter det så är vi ute och annars är vi inne. De stora hundarna får sitt och jag är glad att de är så snälla med valparna. Underbart tycker jag.

Valparnas miljöbana har jag nu nästan gjort klart helt. Det är en bana som valparna ta sig igenom för att få mat en till två gånger om dagen. (Valparna får just nu mat av oss 3 gånger om dagen) Miljöbanan består av olika underlag, problemlösning och gå över och på saker. Visa valpar klara sig igenom banan redan och visa behöver några dagar till. Det är problemlösning som är det svåra. Det är att man ska gå som i en labyrint. Man måste gå lite sik sack för att komma fram. Men de lär sig snabbt och de älskar att vara i banan.

Bollhavet är en favorit bland valparna de hoppa gärna i bollhavet för lite bus. Just nu så är bollhavet en del i miljöbanan och de hoppar in och går igenom för att komma vidare. Inga problem för så coola valpar som dessa. Väldigt orädda av sig, vilket är mycket härligt. Nu ska de börja få individuell tid med mig varje dag, lite träning i följsamhet och att vänja sig vid att vara ifrån syskonen.

Det blir en annan relation med valparna nu när jag verkligen är med de nästan dygnet runt, vi känner varandra och frågan är vem som bli gladast på morgonen när det är morgonmysdags? Kanske den härligaste tiden på dagen.

Sedan blir det som alltid under hösten en hel del städning och himla mycket podd lyssnande. Blir lite ensamt ibland då är det skönt med en podd att lyssna på.

När jag gick i skolan så hade jag väldigt kontroll behov över mina pennor. Att korken satt på rätt håll och att de låg i rätt ordning. Det har helt släppt nu och nya viktiga småsaker har dykt upp. Som att matskålarna diskas i samma ordning och att hundarna får sin mat på samma ställe. Att matskålarna när jag lägger upp mat står i rätt ordning och att diskbänken är ny putsad. Jag är en väldig rutin människa så då är det viktigt med sådana här små saker. Något måste man ju få nörda ner sig i 😉

Valparna får som alltid MUSH valpfoder. De äter med god aptit och är bra i hull och päls. Det känns underbart att kunna ge valparna det jag tror är det absolut bästa fodret på marknaden.

Just nu och till valparna flyttar så tar morgonrutinerna ungefär fram till lunch, sen blir det direkt på eftermiddags rutinerna efter lunch. Men jag älskar verkligen att ha dagarna fulla av aktiviteter, jag somnar gott på kvällen och sover nu hela nätter på första gången på jag vet inte hur länge. Om jag någonsin har gjort det så här länge i rad. Hur underbart är det inte?

Nu har även Raya landat hos oss och vi ser framemot att välkomna hennes valpar i slutet av november. Hon är en coollugn, nyfiken tjej som snart är helt hemma här hos oss. Hon sover hos mig och är med mig i varje steg jag tar under dagen inprincip.

Hundarna får träning, bus och spring och vilken relation vi byggt upp nu som den lilla hundfamilj vi är. Alla har sin plats och vi ta vara på varandra. Tror att det är stor skillnad för Nalle och Brumma nu när även de kan landa här hemma och slippa resa och flytta runt så mycket. De har tagit det bra och kan sova på de flesta ställen där matte är. Men också att de också har sin naturliga del i vår familj, på ett annat sätt. Även de andra hundarna trivs med att slippa att de kommer och går. Alla mår bra av det.

Jag har många planer om vad jag sak hitta på framöver, så just nu sortera jag de alla idéer och tänker igenom de när jag städer eller gosa med sovande valpar. De bearbetas och förbättras, fanatiskt att ha den tiden. Några av planerna är att ha fler träffa för min ”valpar”, träningshelger och utveckla allt jag redan gör.

Även om det också är viktigt att vara ledig ibland och pusta ut och bara  ta det lugnt ibland. Om jag inte gör det kommer det inte gå så länge till. Så nu på Söndag till tisdag så ska jag träffa en av min närmsta vänner som nu bor i Uppsala alldedes för långt i från mig. Så jag flyger upp till henne på söndag. Vi behöver träffa varandra och bara vara tillsammans lite. Nästa helg så blir det hotellövernattning med Benjamin då vi fira 3 år tillsammans. Så lite ledigt får jag in också, fördelen med att vi är flera som jobbar på gården. Så mamm och mina syskon ta över valparna och hundarna när jag är iväg. Perfekt. Viktigt att låta sig vara lite ledig även om jag ofta inte just i dessa fall kombinera nytta med nöje. Jag va vikare på min gamla högstadieskola förra veckan och det såg jag som ledigt, även om jag jobbade. För det var ett avbrott i vardagen. Underbart att man kan se jobb som ledigt. Även om jag ser min vardag mer om en livstill än ett jobb. För det är dygnets alla timmar när jag är hemma. Vilket är underbart och jag trivs som fiken i vattnet. Ska bli bättre på att dela med mig av min vardag i bilder och text. Följer man oss på Instagram så kan man följa vår instastory där man kan följa våra dagar i bilder de flesta dagar. Just nu mycket valpbilder och höstbilder.

Efter som jag tycker jag har så lite att göra (ironi) så tänker jag också börja plugga lite smått till våren. På distans, så hemifrån så jag kan sitta i valplådan eller med hundarna runt mig. Jag är verkligen en person som älskar att lära mig nya saker och det är något jag verkligen saknar så det ska bli jätte kul. Jag är verkligen i behov av att utvecklas och lära mig saker, efter att ha läst Naturvetenskap+hund+ extra samhälle och Historia. så är det la rätt naturligt att vara van vid att lära sig nya saker hela tiden och se utveckligen. Jag tror det blir toppen för alla och förhopppningsvis har jag nytta av det i min vardag med hundar och valpar.

Nu har jag verkligen skrivit på om allt mellan himle och jord. Mycket pågång på Juleboda nu.

Många kramar Lovisa med familj

Bilden är tagen förra året. Brumma med en av Lyckas valpar från Krambjörnskullen födda 22 juli 2016

kärleksförklaring till Brumma kommer i ett annat inlägg