Babyboom

Här sitter jag en fredagskväll och bara leer. Denna veckan har varit spännande och känslorna tar över.

I lördags kväll visade Snöa att det var dags för hennes valpar att komma ut. Vår fanatiska Snöa, så när vi gick och la oss, så blev det bara 20 minuters sömn innan Snöa behövde min närvaro och närhet. Jag flyttade ner i valplådan som står precis nedanför min säng. Där satt jag och vi bara gosade och var bara hon och jag. Inte förrän 04.40 kom första valpen, en kolsvart tik som fick namnet Gnistra. Efter Gnistra gick det rätt så fort. Snöa tog mamma rollen på stor allvar från första stund. Det är verkligen helt underbart att se och få vara med om dessa stunder. Efter ytligare 9 valpar var det klart. Då var det morgon och mamma kom för att lösa av mig. Jag fick sova i någon timme innan jag gick upp vid ca kl 10-11. Sedan tog vi det lugnt, jag låg och tittade på de små och Snöa resten av dagen nästan. Det är verkligen speciellt och helt underbart.

När det är så många valpar och speciellt första gången så vill jag vara nära lite extra i början. Men Snöa har skött sig så bra och det är aldrig några problem. Men när de ska äta får inte alla plats och äta samtidigt så då är det alltid någon som är lite missnöjd. Så första nätterna va det inte mycket sömn, men vad gör det?

Nu har de lärt sig och inatt har jag fått sova nästan hela natten och det har varit så lugnt och skönt.

För inte nog med att Snöa fick valpar på söndagen så satte Lycka igång och valpa redan på tisdagen, hon är beräknad till den 11 november alltså söndagen. Så det var tur att alla handskar och annat fix va klart efter Snöa och redo för Lyckas valpar. Som kom under natten den 6-7 november. Valparna fick namn efter blommor och det blev som vanligt med Lycka en massa tikar och inte lika många hanar (6 tikar och 2 hanar) Valpningen gick så bra och Lycka som är lugnet själv va så cool och lagom lugn hela vägen igenom.

Det är så häftigt att se, Lycka som har varit mamma innan visste vad som gällde och tog med största kärlek emot sina valpar från första stund.

Så en kull döpt efter vinter och en efter blommor. Nu om någon vecka blir det full fart här och vi kommer vara sysselsatta både genom jul och nyår. Men så roligt och givande det kommer vara även denna gången. Med så fanatiska mammor så kan det inte annat än att bli toppen bra.

Så full fart och många bollar i luften ska jag nu laga tacos och sedan blir det lite fredagsmys i soffan innan vi går till sängs igen.

Lita andra nyheter är att Milla är parad och valpar beräknade till 1 januari och nu i helgen kommer Zia att paras igen. Det blir en spännande början på nästa år också, heja heja!

Jag verkligen älskar mitt jobb och mer om det en annan dag

 

Många kramar

Lovisa