Balans

Allt handlar om balans

Inte för varmt och inte för kalt

Inte för mycket och inte för lite

Inte för stort och inte för litet

Hela livet går ut på att ha balans, men det är inte så lätt för har du för mycket av något så behöver det andra vara litet för att det totala inte ska bli för stort. Om det mesta är litet behöver du något stort som tar upp så det totalt inte blir för lite.

Varför kom jag in på detta ja jag vet inte kanske en tanke som bara kom till mig på en av dagens promenader i skogen med hundarna. Det är då när jag går där med hundarna i en helt folktom skog som jag får de allra flesta tankar och det är okej, då får de komma. Det kan vara stort och litet, jag tänker tills jag tänkt klart på en sak och så kommer nästa. Så håller det på tills vi är hemma. I mellan så blir det träning på trick och andra idéer som jag har. Det är inte bara att gå med hundarna när jag och hundarna är i skogen. Det är så mycket mer, både för mig och hundarna är det viktiga promenader att tillsammans göra saker och komma på nya saker. För det behöver ju inte vara krångliga tankar utan kan ju vara en ide om ett tricks som man kan göra och så testar vi. En ide om hur man kan få till den perfekta relationen med mera.

Ibland kommer det andra tankar och som idag en tanke om balans. Att det är lätt att man har stora krav och stora idéer om saker och ting. Allt ska vara perfekt och det finns inte tid för annat. Men ser det verkligen ut så? Det är den stora frågan.

Hur ska man tänka som för mig som inte alltid har valpar men när jag har det är det både vakna nätter(till och från) och vakna dagar. Men när jag inte har valpar är det lite lugnare i alla fall på nätterna. Tar det ut varandra eller måste det finnas en annan lösning som gör det kortsiktigt blir mer balans. Det är frågan. Jag vill ju så göra vara med hela tiden, hitta på saker med valparna och med hundarna. Det är spännande det här.

Så länge det fungera så kör vi på brukar jag säga men det handlar kanske inte om att överleva utan att leva också. Så därför har jag nu gjort upp för mig själv att prioritera rätt saker, det viktiga är inte att hemsidan uppdateras varje vecka. Utan att hundarna får en längre och spännande runda på ett nytt ställe är bättre. Kanske är det ibland en stund på soffan som behövs för att sedan kunna göra ännu bättre i från sig. Samtidigt som jag är värdlös på att sitta just i soffan det händer för lite där, även om det är film på tv eller en spännande dokumentär. Då måste jag pilla på något annat samtidigt. Men det kanske också är en balans fråga.

En liten liten inblick i en liten tanke som dök upp under dagen promenad i den vitfärgade skog. Med två lyckliga hundar som sprang över stock och sten för att hela tiden ha koll på vad jag va och att med jämna mellanrum komma tillbaka för att då vet de att det väntas en godbit.

Allt gott

Kram

Lovisa

Nalle och Brumma i full fart mot matte