Kärlek

I en serie inlägg ska jag nu förklara hur jag tänker på hund utifrån 10 olika ämnen. Först ut är Kärlek, som styr så himla mycket av den person vi är och också styr våra hundar otroligt mycket. Så här tänker alltså jag.

Kärlek är fint och finaste av allt är att både ge och ta kärleken från en annan individ. Det allra bästa är att har du en hund vid din sida, som du behandlar med kärlek och ännu mera kärlek så kommer du att få tillbaka den i dubbeldos. Din hund känner då av hur du mår och känner av dina inre känslor. Inte bara det din hund kommer älska dig även om du är ovän med en nära kompis och vad du än gjort innan i ditt liv. Din hund behandla dig bara efter hur du behandla den. Detta är att komma ihåg, då man ofta får höra att en hund bryr sig inte om vad du gör, den kommer att behandla dig likadant. Detta gäller så klart bara saker du gjort mot dig själv eller andra, inte hunden. Är man taskig mot sin hund kommer den häller inte visa dig samma kärlek tillbaka.

Att se en individ komma till jorden är den största kärleksboost, som jag känner som uppfödare. Att följa mamman genom livet för att sedan sitta bredvid henne när hon välkomnar nästa generation till världen. Det är så fint, att se hur hon tar sig an sina valpar med största kärlek redan med första valpen. Klart hon vet att det är något som ska hända. Klart hon känt de små i magen och säkert undra hon vad det är för små individer som väntar på att få komma ut. Men när de väll kommer så är det så klart ovant för henne och inte har hon någon som säger att nu ska du göra si eller så. Utan det bara går av farten. Det är så fint att se valpen äta för första gången. Det är så mycket känslor i rummet och vist är det kärlek som är den största känslan. Denna lilla varelse som inte bara kommer att påverka mig och mamman de kommande veckorna väldigt starkt. Vi kommer att se den öppna ögonen för att sedan steg för steg upptäcka världen. Detta för att familjen sedan ska kunna ta över och där kommer valpen att påverka sin familj mer än vad vi tror innan man skaffar hund. Det är ännu mer kärlek som kommer att gå i omlopp. Valpen kommer att sitta på en bit av mitt hjärta sedan och alla valpar är så unika att de finns där alla. De är för alltid mina små ”valpar”. Jag följer de och deras familj sedan i sorg och glädje, det är en del av jobbet. Men som tur är så är det mest kärlek i mängder som jag får i min vardag av både hundarna, valparna och valpfamiljerna, tacksamhet.

En annan del som gör att jag fylls av kärlek är när nya vänskapsband knyts på grund av valparna. De ordnas träffar och familjer hälsa på varandra, reser tillsammans eller bara hänger i parken tillsammans. Kanske hade de aldrig träffats om de inte vore valparna/hundarna. Det är helt otroligt och så roligt och härligt. Tänk så mycket våra hundar gör för oss, varje dag.

 

Men kärlek är inte när man skämmer bort sin hund genom att inte ha några som teöst regler och att övergöda sin hund till övervikt. Det är inte ömsesidig kärlek för mig, det är i så fall en väldigt skev bild av kärlek. Jag har svårt att se en hund som är kraftigt överviktig och där matte/husse berätta om sin kärlek till sin hund. Tur att jag har så otroligt bra valpköpare så jag inte behöver träffa på detta så ofta.

Kärlek är också när man kommer tillbaka efter en sväng i affären eller liknande och möts av ett gäng med överlyckliga hundar, det gör mig varje dag överlycklig.

Ös nu över er och era nära och kära med mängder av kärlek så kommer det att ge tillbaka <3