Positiv anda

Hela tiden kommer jag på nya saker som jag måste testa för att göra saker bättre och bättre, det är allt från att klippa klor till att rasta hundarna, men också privata grejer eller plugg. 

Att aldrig vara nöjd, jag har en känsla av att jag har väldigt svårt att vara nöjd. Det säger inte att jag inte är tacksam för det jag har, för det är jag. Utan att jag hela tiden har nya mål och saker som jag vill förbättra.

Jag tittar tillbaka ett år bara så ser jag hur saker och ting blivit mycket bättre och vissa saker har jag testat men det visar sig att den gamla idéen var mycket bättre, en utveckling i sig. Hundarna jag tänkte på det nu i kväll när jag var ute och gick med dom i två grupper, då jag nu kommit på hur dessa två grupper ska vara för att det ska bli så bra som möjligt och jag kände att nu har vi verkligen tagit ett stort steg. Dels så har jag kört på de grupper jag innan hade väldigt länge och det har fungerat, men idag efter 2 rundan, så kände jag att jag ville hoppa jämfota av glädje, dels för att jag faktiskt ”vågade” bryta mönster, som är det svåraste för mig. Att också känna att jag känner mina hundar mycket mer både med dom enskilt och i grupp än vad jag gjorde för bara ett år sedan. Jag vet hur de fungera och jag lär mig också varje dag nya saker om dom. Vi bygger relationen starkare och också mellan varandra på flera plan.

En annan sak som fungera mycket bättre idag är den stressen jag hade efter mig hela tiden för ett år sedan, den som aldrig försvann, idag känner jag stundtals stress, absolut. Fast idag är det en annan sak, plugget vet jag att det kommer att behövas så och så mycket tid, så då vet jag det innan, ingen stress över att det tar lång tid när jag vet det redan innan. Jag vet hur saker och ting fungera runt mig och att om jag behöver kan jag lägga mig på kökssoffan och blunda några minuter mitt på dagen utan att dagen blir förstörd eller att man måste stressa till någon lektion efter slänga i sig maten för att hinna. Jag har lärt mig att ta hand om mig och att det är så viktigt. Att kunna sitta och plugga kvällstid när jag kan plugga som bäst.

Kanske är det vårens positiva anda som fallit över mig eller är det bara att året som gått inte alls blev som jag tänkt mig men att det är okej och att jag har lärt mig otroligt mycket av detta året och är redo för fler spännande år men nya utmaningar och nötter att knäcka. 

 

Hundarna har idag fått veckans kloklippning och massa kvälls mys blev det också. Wilja klippte jag till efter hennes förra klippning som gick lite för fort och nu hade det kommit fram var det va jag missade. Lite klipp vid ögonen så man ser hennes fina ögon igen var också nödvändigt. I veckan ska Scottie som är siste man ut med att få sin vårklippning, bli klippt. Jag och Hjälte ska jobba i morgon och i till helgen väntar om allt går som det ska stora äventyr som jag inte kan avslöja än men snart så.

Fortsatt trevlig vecka

Kram Lovisa