Solen och vårkänslorna

Jag sitter i köket på Juleboda, solen skinner in igenom fönstren och det är varmt kanske årets varmaste dag. Termometern står på 16,5 grader och utanför fönstret leker hundarna i solen. Jag sitter med en stor historia uppsatts om Maglehems historia. Jag ser havet där bortom träden, solen blänker så fint på det alldeles blåa havet.

På mina fötter sover Scottie, i bland tittar han upp och kolla läget med mig innan han läger sig ner igen för en ny skönhetssömn. Bredvid oss ligger Silkie hon har kommit hem till oss igen för att bli mamma en sista gång och så spända vi är för resultatet. Hon har 3 veckor kvar men hon är mycket stor redan nu. Undra hur många små liv vi ska få följa under våren här hemma. Hon har haft många valpar varje gång, nu får vi se hur många det är som tittar ut.

Gummans valpar är nu 2 veckor och har öppnat ögonen, inget är så fint så när man tar upp en valp som just öppnat ögonen, titta in i dom mörka ögonen och pussa lite på dom. Så fint ögonblick och visst blir det mer och mer en individ av dom när man kan se deras ögon och snart reagera dom också på våra ljud och innan vi hinner blicka studsar dom runt här som små köttbullar.

Jag ska i morgon bege mig till västkusten för 2 veckors praktik, det ska bli spännande även om jag kommer sakna mina hundar, men vi får njuta extra mycket på lovet. Nästa helg ska jag och Nalle på sista blocket inan examen på Terapihunds utbildningen och detta ser vi framemot med stora ögon.

I morse började vi dagen med en runda i äppeldoningen, vi busade i ån och bland alla nya äppelträd som planteras allt efter som. Så underbart och jag njuter lika mycket som hundarna av solen, vattnet och äppelträden.

Nu är det snart matdags och solen håller på att gå ner bakom träden

 

Kramar från Lovisa DSC_0291