Jag har idag två utbildade terapihundar med inrikting mot barn och ungdomar i skolåldern.

Hjälte min första utbildade hund är en kille som mer än gärna ligger i soffan och bara myser i timmar. Men att gå en promenad eller varför inte göra lite roliga tricks.

Han älskar människor och gosa gärna med alla

Hjälte en riktig hjälte

Nalle min andra utbildade hund är det mer fart i men även han älskar att bli klappad och att mys i soffan eller ligga i knät gillar han också.

Han älskar att göra tricks och att vara ute och busa i naturen är det allra bästa. Nalle vet hur han ska göra för att få alla knäsvaga och han vill vara med i centrum.

Nalle som har ögonen som man kan drunkna i.

Saknas det en terapi- skolhund på ditt jobb? eller har du en son/dotter som vägrar gå till skolan? Har du svårt att få din dotter/son att läsa och göra sina läxor?

 

Då kan jag komma med en allternativ metod, att genom att jag kommer till dig med en av mina hundar så kan man på olika sätt göra så att läsa går lite bättre då det i regel är lättare att läsa för en hund än för en lärare. Att komma ut och röra sig kan vara jobbigt men om hunden måste ut så finns det en anledning att komma ut och röra sig. I skogen finns mängder med saker man kan göra att se naturen med en hund vid sidan kan inte annat än. Har du en grupp elever som har det lite extra svårt, så kan en hund var ett bra sätt att få ett annat lugn och koncentration i gruppen.

Då jag själv har haft stor hjälp av att kunna läsa för en hund när jag liten och skulle lära mig läsa vet jag vikten i att ha någon som förstå hur man tänker och som inte dömmer en på små ord hela tiden, utan som bara lyssnar. Kan vara räddningen för många barn och inte bara mig.

Men det finns vissa förutsättningar för att det ska fungera. Den som ska få hjälp/nytta av hunden måste vara öppen till hundar (gilla hundar, inte vara rädd och inte ha allergi mot hund) Om man gillar hundar så finns det stor möjligheter att lyckas.

Båda hundarna har gjort ca 25 timmar praktik i en grupp med elever med särskilda behov, på elevernas internat på fritiden. Där vi gjort allt från att bara ta det lugnt till att gå promenader i skogen.

Vill du veta mer om oss eller vill du att vi kommer dit där du är någon gång ibland så tveeka inte att höra av dig.

För prisförslag kontakta

Lovisa Callenbring

Stora Juleboda

Julebodav. 13

29795 Degeberga

lovisa@australian-labradoodle.se

0708-194224