Fina underbara hundar

Nu sitter jag här igen efter en dag med blandade känslor.
Igår upptäckte jag att jag fått borelia och idag har jag varit lite extra hängig. Det är ju klart att den ända fästing som jag fått i år ger mig borelia. Men nu har jag fått penicillin och hoppas att jag snart är på benen igen.
Men trots att vädret har varit lite av den mindre bra typen och att jag har varit hängig så, blev det agility på lunchen för mig och Brumma och sedan efter skolan så blev det ett träningspass med både Brumma och Nalle. Vilka duktiga hundar jag har.

Under min tid på skolan så har jag upptäckt en ny del av hundvärlden som jag har tänkt på väldigt mycket. Hur behandlar man sin hund och hur gör man att dom mår så bra som mögligt?
Jag tycker jag har en väldigt nära relation till mina hundar och vi har väldigt kul tillsammans. Vi kanske inte hela tiden är helt perfekt men vem i hela världen är det?
Men jag känner att jag undviker att ha en konflikt med mina hundar, jag vill att vi tar det från den nivå vi är på och inte för där jag vill vara. Om mina hundar inte trivs i en situation varför, ska man då utsätta dom för det? Jag undviker att utsätta hundarna för dessa situationer så gott det går. Detta gör ju att vi får en bättre relation och det inte tar på relationen. Men jag det klart det är svårt att vara fri från dessa situationer, men när man är där och hunden inte vill och inte känner sig blockerad, då är det bara att ta sig från situationen så snabbt som möjligt och sedan att man inte blir arg och börja slå hunden när den här. Det tjärnar ingen på.

Det kan så klart vara väldigt svårt att kontrollera sig då men det gäller att ha lugnet i sig.
Med Brumma har jag jobbat mycket med efter det att en stor lurvig schäfer hoppade på oss i skogen när Brumma var liten. Efter det så reagera hon ibland(speciellt när hon är trött) på små saker. Men jag vill då inte bli arg på henne för just då förtjäna hon inte att jag skapar en konflikt mellan henne och mig. Utan då är det bättre att visa sin trygghet och att man finns där för henne i stället.
Nu har hon nästan helt lämnat detta bakom sig men när hon är trött så kan det komma tillbaka och då har jag nu verkligen lärt mig att finnas där och inte bli arg på henne. Hon blir tryggare och tryggare och det glädje mig verkligen. Nu är hon med på skolan och det fungera absolut när jag är med henne och vi jobbar tillsammans.

Med Nalle kommer jag vara mer nog med vilka hundar han får träffa, för vem tjänar på att han träffa hundar som dra honom tillbaka? Man behöver absolut inte känna dåligt samvete för att man säger nej. För det kan bli fel och det blir ju inte kul för någon.
Han är en glad grabb som älskar dom flesta, han är trygg och go kille, med sitt hjärta på rätt plats. Med han kommer jag vara noga med relationsbiten och vissa så står trygghet som det bara går.

Men ändå så ser jag så många som drar, sliter och slår sina hundar och blir väldigt arga. Man önskar att dom även en dag också får en bra relation och ha kul med sin hund. Alla är vi olika och så även hundar, men en bra relation mellan hund och förare förtjänar alla hundar och förare.

Ha det bra och njut av alla fina underbara hundar
kramar och tassar från Lovisa, Nalle och Brumma

Lämna ett svar