Höstlovet är här

Nu är höstlovet här med sina fina färger och mysiga kvällar med tända ljus och varma filtar.

Att typ halva höstterminen redan har gått är för mig helt otroligt, vad har tiden tagit vägen? Att 70 dagar (10 veckor) av gymnasiet redan har gått är ju sjukt. Jag hinner knappt blicka i veckorna innan det är helg. Både jag och Brumma trivs som fiskaran i vattnet, varje söndag när jag packar och säger till Brumma att vi ska till skolan blir hon helt överlycklig och springer ut i bilen. Det är kul att se att hon också tycker det är kul, men det klart med så mycket kompisar att busa med. Sedan få massa egentid med matte är ju inget att klaga på kan jag tänka mig för en liten Brumma.

Denna veckan är det lov och vi spendera lovet med planering och mys med familjen. Man får njuta av att ha dom så nära när man är hemma. I morgon ska vi ner till Skåne och titta på min systers nya skola och titta till gården lite. Kanske en liten runda i skogen/stranden ska hinnas med innan det ber av hemåt igen.  Det är bara 36 dagar kvar tills vi flytta nu, det är så häftigt och lite små galet också. Vi ritar och rita på hundstallet och det kommer bli så otroligt bra, en dröm för mig.

Igår tränade jag Brumma och Hjälte på Brukshundsklubben och vad Brumma har utvecklats sedan vi var där sist. Hjälte börja bli lite att testa gränserna men inte i klass med hur Brumma var när hon var 7 månader, men hon är en stjärna idag och det kommer mer och mer.

Denna veckan ska jag hinna med att träna mycket och vara i den underbara skogen vi har med dom fina färgerna och jobba på med packning och sedan ska jag hinna måla golvet i mitt rum också innan jag ska upp till skolan på söndag. Men nu är det bara söndag och mycket tid ska spenderas här hemma innan dess.

Just nu övar jag mycket på fot och hit med Brumma och det går framåt kan jag säga, små korta pass med pauser där hon kan slappna av gör att hon är med på noterna lite lägre och vi utvecklas mer. Jag lär mig så mycket av alla mina hundar varje träningspass och det gör att jag också utvecklas och blir en bättre matte och tränare. Det är ju ändå målet att en dag vara den bästa hundtränaren och så klart matten till mina hundar. Men för att nå det är det övning och massa träning som gäller.  Just nu övar jag mycket på starten i fotgåendet, där hon ska från sittande vid min vänstra sida till att gå framåt utan att släppa ögonkontakten. Vi började med ett steg och är nu uppe i 5-6 steg innan jag sätter henne igen och belöning väntar. Jag vet att hon skulle klar många fler steg men jag vill att hon ska lyckas varje gång och jag har inte bråttom utan det ska bli bra och hon ska verkligen vara med till 100%. Jag tjärnar mycket på att få en 100% grund i fotgåendet och sedan när hon har det utveckla svårare och svårare moment.                                                                                 Jag kör också e hel del hit och stanna kvar övingar med henne och det börja sitta riktigt bra med allt och ingångarna blir bara bättre och bättre. Lite trick och annat kul hinner vi också med och det gillar vi båda två.

DSC_0320 Här är Brumma på skolans agilitybana där älskar vi att vara. Ska be någon filma henne någon dag nu efter lovet.

Nu väntar lite träning med mina hundar och lite mys i skogen innan jag måste börja packa ner mitt rum i kartonger och väskor.

Ha det riktigt bra och njut av lovet och din familj. Kramar och tassar från Lovisa med flock

IMG_4949

Scottie hälsar lite på en av kalvaran (älskar att se hur vår stora prins är så lugn i alla situationer)

DSC_0311

Brumma på balanshindret på skolan, hon verkligen älskar det.

DSC_0266

 

Min lilla prinsessa och fotomodell, hon börja lära sig 😉

Lämna ett svar