Planera

Att planera och omplanera. Det är något som vi alla gör hela tiden, medvetet eller omedvetet. Innan vi flyttade hit var tanken att vi skulle bygga en hundavdelning, vi skulle bygga helt nytt. På inflyttnings dagen var här så gick vi igenom alla utrymmen och hittade då ett ”rum” som hade inprincip det vi skulle bygga i den andra delen. Rummet hade värmegolv, dusch, handfat och dörr både ut i trädgården och in på inneplanen. Dock var det lite vi var tvungen att göra. Vi fick tyvärr bryta upp en del av golvet då dom antagligen hade satt på värmegolvet förtidigt efter att dom lagt dit plattorna så det hade rest sig lite. Det ska bli fixat så fort vi kan. Vi fick planera om och är fortfarande inte klara med planerandet men vi har byggt upp så det går att använda. Dom stora valparna har en ”lekhage” som dom är i på dagarna, Mimmi har en egen hörna och sedan har Wilja, Hjälte och Scottie har en egen del där dom har en madrass som dom verkligen älskar. Sedan har jag duschen där jag så fort vi har tid ta bort själva duschen och sätta dit mitt hundbadkar. Jag trivs bra i mitt rum även om det är en bit kvar innan vi är klara, men det kommer bli riktigt bra.

Idag har jag och hundarna varit hemma själva hela dagen, vi har haft det så mysigt i januariregnet. I förmiddags lekte vi ute i några timmar och vi hade det riktigt roligt.  I eftermiddags så klippte jag Brumma och valparna busade för fult vid mina fötter och vad underbara dom är nu så himla charmiga.

Även om jag planera mycket, så blir det inte alltid som man tänkt sig. Att lära sig planera är en sak och att lära sig att omplanera är en helt annan sak men båda är så viktiga för att få vardagen att fungera. För mig är det jätteviktigt att kunna hantera. Jag har just nu 17 små valpar och 7 hundar som vill ha mat ett antal gånger och dom vill ut och dom vill ha det städat och fint hos sig. Det krävs en del planering och strukturering för att få det att gå ihop och det ska gå ihop även om man inte kan göra det som planerat. Nu blir det 90% av alla gånger som jag planerat och det är jag väldigt tacksam för.

Idag har jag fixat med papper och fixat lite med försäkringar och annat smått och gått.

Hoppas ni haft en riktigt bra dag

Många kramar och tassar från Lovisa med Flock

DSC_0809 Min fina lilla Hjälte

Lämna ett svar