Vinter i Skåne

Precis inkommen efter en promenad med hundarna, nu var de nöjda och glada. Efter att ha sprungit, lekt och tränat. Så la sig nu alla hundarna sig till ro för att torka till lite innan det är dags för mat och så står det stor städning i hundarnas rum på schemat. Detta vinter väder i Skåne är inte det bästa om man inte tycker om sand. Men för hundarna så är det ingen skillnad de älskar att busa och vara ute oavsett väder och vind. De blir lika glada varje gång. Så roligt, och så spännande. Dammsugaren går varm både här och där.

Just nu i skrivandes stund så tränar S och F Millas valpar. Det blir mycket följsamhet och ett och annat litet försök till tricks och så lite sitt och ligg. Det är så roligt att se hur valparna pratar med tjejerna och hur tjejerna som har varit med många valpar nu också lärt sig mycket om att läsa och ta hand om valparna. Bra för både valpar och barnen.

Valparna är alla i sin hage i köket nu och mammorna går ut och in för att kolla till dom med jämna mellan rum. Annars ligger de utsträckta i närheten för att snabbt vara på plats om det är en valp som gnäller till eller som blir hungrig. Så härligt att se samspelet även där emellan.

I övrigt så rullar allt på i en väldans fart, som vanligt

Millas valpar blir 6 veckor i morgon och Zias valpar blev 4 veckor inatt. Halva tiden för Zias valpar har gått och det känns konstigt att det kommer bli tomt på valpar ett tag. Våra hemma hundar ska få lite extra lyx och tid med sin matte och tanken är att göra lite fler utflykter, tillsammans.

Sedan får vi se när tikarna som vi väntar på bestämmer sig för att det är dags för valpar igen. Det blir helt enkelt en spännande sommar och höst och vår(2020) här hos oss. Vi har flera spännande tikar påväg in i vårt program, som jag har stora förväntningar på. Både som hundar och som föräldrar till nästa generation av Australian Labradoodle på Juleboda.

Nu fokus på valparna, det är många spännande dagar kvar innan de åker, det är så roligt att följa dom var och en av dom i deras stora och små steg framåt.

Bild från Jul-kullen 2015-2016

Zia som valp