2016

Summering av 2016
Året började med två kullar sprang runt här hos oss, jul kullen som föddes i slutet av 2015 och sedan Disney-kullen som va årets första kull född 19 januari. 11 friska och fina individer som var av dom kom till varsitt fantastiskt hem.
När vi lämnat i från oss dessa kullar så. Väntade en lugn perido för oss. Jag och Brumma va på praktik i Dalarna och den stora dagen som jag så länge hade längtat efter kom, 18 år och körkort, stort.
Sommaren började komma och jag och Hjälte tog examen på terapihunds utbildning, efter ett lärorikt år tillsammans.
Sommarlovet kom och jag och Benjamin fick en vecka själva hemma med hundar och precis innan födde Wilja sin första kull med valpar och 6 unika individer kom till oss och tog oss alla med storm. Med sina olika färger och fantastiska personligheter. Så underbart, att ha dom så nära och att få va med hela vägen.
När Nemo-kullen(wiljas valpar) va 3 veckor så va det dags för fina Lycka att bli mamma för andra gången och den förlossningen överaskade mig från start till mål. Dels gick det väldigt fort och sedan så blev det 9 tikar och 2 hanar. Att lilla Lycka kunde få 11 så fina och underbara valpar och hur väl hon tog hand om dom är imponerande. Lilla Lycka, fantastisk och visste precis vad hon skulle göra.
Som tur va så började jag min termin med 5 veckors praktik och denna liggades på kvällstid så mycket tid med mina små hanns med, underbart. När valparna va lämnade till sina nya familjer även om det blev lite om delning och nya familjer. Så blev det väldigt bra tillslut.
Terminen började och med ett tufft schema och mycket att stå i har allt under hösten gått i ett. Brummas andra kull kom den 10 okt med 7 fina små hjärtegull. Lilla Aroma hade en lite tuff start men kom igen med hästkrafter.
Nu har jag även lämnat i från mig Brummas valpar och hon är tillbaka i skolan. Lyckligare hund fick man leta efter när hon hoppade ut bilen på skolan. Fantastiskt.
Terminen tog efter mycket slit slut och en lättnad la sig för att fira lite jul med familjen och hundarna. Annan dagen tog jag och följde med Benjamin med familj med upp i fjällen där jag avsluta året i lugnets tecken. Hemma har även hundarna det bra med mamma och pappa. Där lilla Lexi Nalles syster är med oss. I morgon börja resan hem för mig och Benjamin och en tid hemma vänta innan min sista termin på Segerstad börja och detta med praktik, gymnasiearbete och en utomlandsresa med klasskompisarna. Där emellan ska jag håll kurs för att bli instruktör och ha praktik mes Nalle och ta examen med honom.
Under 2016 har 4 nya hundar från oss påbörjat sin utbildning mot att bli terapihunds utbildning. Detta gör mig stolt och jag vet ty dom alla kommer göra stor skillnad för sin omgivning.
Med detta summera vi 2016 som ett lyckosamt år med lite slut kämp i skolan nu på höstterminen. Men även mycket kärlek, lycka och gemenskap.
Nu önska vi ett gott nytt år och ett lyckosamt 2017f161115_058