Så va det den där Julen igen

Äntligen lite ledighet, efter en lång och rätt tuff hösttermin är nu jag, Nalle och Brumma tillbaka på Juleboda och ja gissa om vi njuter?
Ett tuff schema och kanske just tanken av att det här äventyret snart är slut, vad som är tuffast vet jag inte. Men i kombination så har det varit några jobbiga dagar och även en hel del roliga dagar såklart. Jag och Nalle har varit mycket borta från gården denna terminen, vi har varit hemma och vänt någon gång då och då.
Men i skolan har vi hunnit göra endel och ytligare kurser är avslutade, med bra betyg och kanske är det det som ger lite extra motivation till nästa och sista teminen på Segerstad.
Nalle och jag har också påbörjat och kommit en bit på vår utbildning mot att bli terapihunds team. Han är helt annorlunda att jobba med än Hjälte men det är roligt att ha två hundar som komplettera varandra till olika situationer.
Nu är det jul och så klart fira vi alla jul på Juleboda. Hundarna är julbadade och julkortet är taget, fluffiga och mysiga sov vi nästan alla i min säng i natt och undra vem som njut mest av att vi var så många?
Idag har vi fått in granen och ljusslingorna är uppe, köttbullarna är rullade och det är färdig städat.
Men mest njuter vi av att ha varandra nära, börja kännas att man varit borta ett tag nu. Nästa termin ser schemat mycket bättre ut och jag kommer ha tid att både andas och att njuta av den tid jag har kvar tillsammans med min andra ”familj”, min ”segerstadfamilj”.
Just nu spelars julmusiken på högvarv och hundarna ligger på mina fötter och det doftar jul.

Att vila upp sig är viktigt och det nu ska jag bara göra det jag tycker om och det som är nödvändigt. Jag ska plugga lite men inte som jag brukar och jag ska umgås med nära och kära. Jag ska tänka på och fundera på var vi ska göra efter min student och jag ska få ogjorda saker gjorda.

Få ju inte glöms att säga att vi under hösten haft ett helt underbart gäng valpar här hemma, så goa och trevliga. Så sorgligt och ledsamt att jag inte fick träffa dom så mycket som jag hade velat. Ibland måste man välja det som är bäst för en själv och jag visste att mamma gjorde ett toppen jobb med dom små och att min skolgång och välmående fick gå förre denna gången. Även om det gjorde ont i hjärtat. Men det jag fick träffa dom så kan jag bara säga att jag va helt tagen och dom precis som alla andra valpar få mig helt knäsvag och min tid bara försvinner bland deras viftande svansar och glada ögon.

Nu ska vi fira denna julen med glädje och doodlekärlek

dsc_0735-1

God Jul och Ett Gott Nytt År
Från oss alla på Juleboda