Att vakna på rätt sida

Jag har sedan jag var uppe hela natten när valparna kom till världen inte kommit i fas igen. Det blir sega dagar och pigga kvällar. Men idag vaknade jag på rätt sida och tidigare än vad jag tänkt, men då jag va för pigg för att somna om så tog jag en lugn morgon. Låg länge och bara tittade på valparna som åt från sin mamma och när jag sedan gick upp 7,00 så satte jag på morgon musik och spelade och välte familjen. Så härligt att dansa runt lite på morgonkvisten.

Frukost medan det var mörkt ute och det kändes som att snart är det jul och den första julkänslan infans sig hos mig. En dag för tidigt jag vet men sådant kan man inte styra över.

Redan vid 7,20 fick hundarna mat, nu har det blivit lite sovmorgon ett tag men nu är vi på banan igen. Hundarna glada och jag han både kolla öron, borta tänder innan jag i vanliga fall inte ens kommit upp ur sängen. Med musik på och jag dansade igenom morgonen. Efter att alla hundar fått mat så kom jag på att denna regniga dag är en perfekt storstäds dag. Så jag tog fram alla städ saker, som jag använder varje dag när valparna blir äldre. Jag bytte alla lakan och började skrubba, vilken skillnad. blir en del sand som kommer in nu när det är sådant här väder. Fint blev det och kul va det.

När jag startat en maskin tvätt och var klar i det första hundrum så gick jag över och tog dammsugare och torkade i valprummet och besöksrummet. Så nu är det nystädat överallt. I och för sig så brukar jag gå över med dammsugaren morgon och kväll och torkar det gör jag varannan dag och oftare vid behov. Så inte så stor skillnad i valprummet. Där mina älskade löptikar just nu har sitt häng. Hanarna har sitt häng i det andra rummet och jag och Raya vårt i mitten. Perfekt tycker vi. Men i hundrummet blev det stor skillnad och nu är det fint ett tag till och nästa skrubb kommer innan jul och där emellan blir det att torka några gånger.

När allt städ var klart vägde jag valparna och de är helt sjukt vad dom går upp i vikt. De går igen nöd över dom i alla fall. Lite mys han vi med  också.

När jag och Raya med valpar myst klart var klockan bara 10,20 och jag var överlycklig att jag hunnit med så mycket innan halv 11. Så jag tog tikarna till hallen och busade och tränade lite. De verkligen älskar att vara där. Vi har verkligen kul tillsamman. vi leker liksom tillsammans, jag och hundarna. När tikarna var trötta och nöjda för stunden så fick dom gå in och sova. Och jag tog killarna och skulle göra samma sak, men de hade tänkt något annat. Då höglöpstik nyss varit där så ville de bara lukta, så vi gjorde lite godis sök och lite springtävlingar. Lite ofokus men det får man ta, snart är det över och vi kan vara alla igen. Killarna följde med in och lagade lunch och fixade med hemsidan. Nu har vi ätit, hundarna ligger runt mig alla 4 och sover och väntar på nästa aktivitet. Vem vet vad som står på tur idag.

Här näst står promenad uppdelat i 2 läger, så två rundor står på schemat. Sedan blir det lite kvällsmat och villa innan det blir lite kvällsaktiviteter. Innan natten kallar på oss igen och en ny dag väntar.

Igår fick jag för mig att skriva min drömdag och lite punkter för att nå upp till en vardags drömdag. Idag går det riktigt bra. Och jag tycker inte jag får blodtrycksfall lika ofta idag. En av sakerna på listan är att dricka mer vatten så det gör jag nu och jag tror det hjälper mig. Jag drack innan kanske högst två glas med vatten på en dag. Nu betydligt mer och jag känner att det är skolland i kroppen. Underbart.

Så nu ska jag hålla mina drömdagar och både jag och hundarna kommer älska det. Och då jag är en rutin människa så passa det mig perfekt. Jag måste också ha klara mål och hur vägen dit är. Nu känner jag att idag är jag på gång och jag hoppas det fortsätter så här.

 

Nu blev mamma klar, så nu ska vi ut igen

Kram

Lovisa

Bild på Scottie i sin äskade soffa