Julstämning

Idag har frosten leggat kvar nästan hela dagen och det har varit kallt och friskt ute. Idag har vi monterat nya hyllan och lite små grejer från IKEA till mitt och hundarnas kontor som jag hoppas vara helt klar med nästa vecka. Vi gick sedan ut, några får skulle flyttas och vatten skulle fixas med. Det är så fint ute nu och jag stannade hos fåren en stund. Några kort blev det också hoppas jag kan få över dom till datorn snart.

Att flytta dom 3 nya fåren som en tid gått i egen hage skulle nu upp till resten av fåren, men det tyckte inte dom. In vallade är dom inte heller så nu har vi en ny plan. De får gå i sin hage lite till och vi ska valla in dom så dom går på vår Boder Collie också. Nytt försök om ett tag…

En promenad i skogen han vi med också innan lunch.

Vid lunch kom moster med familj och julpyssel står på schemat. Julstakarna är uppe i fönstret i köket och knäcken är kokad, nougatbollarna som blev nougat plattor är klara och brända mandlar blev det också. Så mysigt, julmusiken är på.

Emellan gick jag ut och duschade Gumman som idag skulle åka tillbaka till fodervärden och Brumma. Båda har nu löpt klart och är parade 3 gånger var. Så nu är dom rena och vår lilla hundfamilj kan nu bli ett igen. Efter denna löpperiod.

Rayas valpar väger alla över 1 kg nu och första valpen har börjat öppna ögonen, snart börja den roliga tiden med valparna. Små och runda om magen, mat gillar dom verkligen.

Nu är det snart kvällsaktivitet för hundarna och lite kvällsmat innan vi intar lördags myset.

 

Trevlig Helg

Kram

Lovisa

Här är Hjälte 9-10 veckor gammal, hur söt?