Det är charm i att få jobba

Nu är det bara några dagar tills det att Zias första valpar åker. Sendan en vecka senare så åker resten. Tänk 7 månader av valpar börjar gå mot sitt slut och snart tar vi en liten paus. En välbehövlig paus, som ska gå till att måla och fixa i trädgården så den blir lite roligare för hundarna. Lite kurser och lite ledigt ska vi också få till. Sedan laddar vi om inför en ny valpperiod, med allt vad det innebär.

Just nu så lägger vi all fokus på Zia och hennes valpar som behöver kärlek och träning av olika former. Valparna utforska omgivningen och får göra saker en och en. Det är så roligt att se hur de är så lika och så olika och hur det varje dag lär sig mer och mer. Snart redo att fortsätta utvecklas hos sina nya familjer. Som nu är väll förbereda på att välkomna sin nya familjemedlem.

Ibland är det mycket att göra, helst när allt ska göras samtidigt. Men hur stressigt det än är, så tittar man ner och där står minst en hund med huvudet på sne och viftar på svansen med sina ögon som man drunknar i då sveper ett lugn över en och det går sedan i ett bättre tempo. Det är charmen av att få jobba med hund är att man aldrig vet hur dagen ska se ut men man vet att den kommer innehålla kärlek och glädje det vet man. Ibland som alltid när man jobbar med levande individer så ingår det ibland lite sorg också. Men det är det lilla om man ser all kärlek.

Hundarna är ute och rasta sig en stund, snart börja dagen på riktigt och idag är det Wiljas tur att bli klippt och fixad. Sedan väntar en cykeltur för mig och Nalle. De vanliga promenaderna. Städa och lite tuggben.

Valparna ska få utforska lite på gården och lite individuell träning. Städning och lek i mängder väntar också. Avslappningsövningar och lite stå på bordet träning. Kanske ska vi tittat på fåren lite, ja det blir med säkerhet en spännande dag.

Just nu väntar vi på att Beisla ska börja löpa vilket hon borde göra nu när som. Blir spännande att se nästa generation komma fram och ta plats i vårt avelsprogram.

Kram Lovisa