En helg att minnas en helg till historian

Så va det söndag eftermiddag igen och jag kan andas ut det har varit en tid med mycket att göra som inte tog slut idag men som gick in i en ny fas och jag gillar den nya fasen mycket.

I helgen har vi haft Sveriges första Labradoodle uppfödarseminarium . Vi samlades 13 uppfödare från hela Sverige för att under två dagar gå på föreläsningar om nya forskningen på hund (Per Jensen), prata Labradoodle avel och äta god mat. Ja kan tycka att vi i Svenska Labradoodle klubben nu öppnat dörrar som många varit stängda och börjat ett nytt samarbete och göra Svenska Labradoodles och Australian Labradoodles unika, både när det gäller hälsa, mentalitet men också hur vi föder upp och vad vi kan göra för valpen för att starten hos oss ska bli så bra det bara går. Frågorna och diskussions ämnena är många och vi skulle säkert kunna sitta och prata om saker i flera år men 2 dagar till att börja med är toppen.

Jag kan skriva massor av helgen men jag stannar här.

I övrigt vart sista tentan inlämnad i fredags och jag är nu pluggfri ett tag, denna terminen blir det inget plugg utan fokus på valpar, klubben och att göra saker som jag tänkt på länge. Jag kommer hålla några helgkurser i Stockholm ja listan kan göras lång men vi börja med att inte plugga.

Valparna är nu 1,5 vecka gamla och vi gör massor och ingenting. Vi gör lugna hanterings övningar, där trygghet och närhet är prio ett. Vi väger och vi pysslar om Snöa men i övrigt så är det lugnt kring valparna. Precis som det ska vara. Snöa gör ett jätte bra jobb och vi låter henne göra det.

Nu ska vi vänta tills tiden är inne för att göra mer och mer övningar, ska också filma mycket denna kullen för att kunna dokumentera på ett nytt och lite spännande sätt som jag har i en del av ett litet projekt som jag länge tänkt göra. Men mer om det senare, eller när/om det blir klart.

Hej och hå vilket spretigt inlägg men så är det när huvudet är fullt med information!

Ha det gott