Glädje i vardagen

En vecka i full fart, praktik på kvällarna. Ja Gud vad lärorikt det är att vara med på kurserna. Med så många olika ekipage att titta på och ta lärdom av. Det är mycket jag tar med hem och stoppar i min ryggsäck av lärdomar och erfarenheter.

Nalle va med tisdag och onsdag, vilken grabb. Även om han just nu testar lite gränser och har lite bomull i öronen. En preiod dom flesta hundar går igenom, visa mer och visa mindre. Trots detta kunde han träna med mig lös, bland springande agility hundar och löptikar och andra roligheter. Så himla roligt, tycker både jag och Nalle.

Sammarbete, relation och så mycket glädje. Detta år tre otroligt viktiga aspekter i hundägarskap och hundträning. Med ett gott samarbete får man en bra relation och med det blir det mycket glädje.

Det är så kul att varje dag mötas av hundarnas otroliga glädje, se hur vi som flock sammarbeta och se hur vår relation arbetas på. Genom att läsa av sin hund titta på hur dom ta på åt sig av belöning, hur dom reagera vid hundmöten så kan vi på ett sätt få en starkare relation. Du läser av din hund vad den vill förmedla till dig och hunden lär sig att du kan läsa av och förstå den och få då ett lugn. Glädjen kommer av sig själv när sammarbetet och relationen är där.

Nu är det 2 veckor tills jag och Nalle beger oss mot en ny termin i skolan. Innan dess ska vi leverera valpar, avsluta praktiken. Träna en massa och njuta av lugnet före stormen.

 

Tassar och kramar

Lovisa och ett gäng svansviftande lurviga glädjespridare

image Nalle vill inte riskera att matte åker iväg utan honom lika bra att hoppa in i bilen snabbast möjliga. Innan buren ens öppnats.