I väntan

Just nu väntar vi på att nästa omgång med tikar ska börja löpa. En paus utan valpar är välbehövligt men det är tomt och snart är det dags igen.

Även om vi har paus med valpar är det full fart framåt hos oss, till helgen är det dags för nästa omgång med helgkurs i Stockholm. Nya ”valpar” att lära känna och jobba med under 2 intensiva med härliga dagar.

Sedan håller vi på att planera vår valpträff för våra valpfamiljer och deras hundar. Det blir en heldag med spännande hållpunkter. Det brukar vara en mycket trevlig dag. Mycket folk och mycket hundar men så kul det brukar vara.

Snart är det också dags för en fodervärds helg, denna gången med kurs. Detta är en värdefull helg för oss alla. Att träffa sina foderhundar ofta är viktigt och jag älskar att ha de alla här och det är också så värdefullt att ha de här med sin matte/husse i större grupp för att kunna kolla på de i de olika senario som kommer under helgen.

Även håller vi på att kolla på framtidens nya linjer och vi kollar stamtavlor, linjer och temperament på de kommande avelslinjer som vi hoppas att ha hos oss i framtiden. Nya linjer behövs hela tiden och idag så är det till 90% utomlands vi måste vända oss. Det är mycket spännande att se hur det ser ut de kommande åren.

Samtidigt så är våren på väg till Skåne på riktigt, hundarna badar i ån så fort de får chansen. Brumma gjorde en kastration förra veckan och ska ta det lugnt kommande tiden. Operationen gick bra och Brumma undra varför inte hon får busa med bollen och leka med kompisarna. Snart snart får är hon med i leken igen.

Denna veckan ska vi ha lite klipp och bad, lite vårfrisyrer ska ta sin form. Uppskattat från både hundarna och våran sida.

I lördags hade vi promenad för fodervärdar och valpköpare i närheten. Fint väder och det blev en mycket trevlig promenad. Med övningar och trevliga samtal. Så trevligt att träffa sina ”valpar”