Pärlan som fått sina diamanter

Hejsan!

För snart en vecka sedan kom dom äntligen till Världen Pärlans små diamanter.

Det är vår första kull i Jönköping och jag är så förväntansfull över hur detta ska gå. Pärlan är så duktig och tar så väll hand om sina valpar. Så roligt att se en tik som bara ha det i sig att vara en fanatiskt mamma. Valpningen gick som en dans och så har det fortsatt. Valparna går upp i vikt, gör inte många väsen av sig och är allmänt nöjda. Pärlan är hos dom en hel del men börja vilja vara med oss lite också. Det står öppet så hon får välja om hon vill vara med oss eller valparna. Är hon hos oss så är hon snabbt hos valparna om de skulle ge i från sig det minsta lilla ljud.

Det blir andra generationen på den sidan, Pärlan är född hos oss men hennes föräldrar är födda i holland. Lika så Ingo som är pappa till valparna. Där är han född hos oss men hans föräldrar är födda i Holland och England. Så andra generationen på båda sidor. Blir spännande att se vad nästa generation har att bjuda på. Både Pärlan och Ingo har allt jag önskar hos en Labradoodle.

Det blev 5 valpar 3 tikar (Mango, Melon och Kiwi) och 2 hanar (Ananas och Papaya) Valparna är alltså döpta efter exotiska frukter.

När en tik får valpar är det väldigt viktigt att det är lugnt och tryggt runt henne och bara de hon känner får vara nära. Hon tar det med storm, hon är så cool och ser hela tiden till att det är lugnt och tryggt hos valparna. En liten utmaning i detta huset är att vi inte har så mycket plats så valparna är rätt så centralt i huset. Men då det på veckorna bara är jag som är här så fungera det super bra. Vikten av att valparna har det lugnt är stor så här i början. Då all stress påverkar valparna negativt eller kan göra. Så vi försöker hålla det så lugnt det går runt Pärlan och valparna. Pärlans familj som är Benjamins farfar och farmor och som bor 2 km här i från är här och ser till att hon har det lugnt och skönt när jag går med de andra hundarna. Så tacksam för den hjälpen, inte alltid lätt att vara själv de flesta dagarna. Även om det går över förväntan trots att Malwa bestämde sig för att börja löpa det första hon gjorde när vi flyttat upp. Så nu är huset uppdelat och Malwa och Nalle är på olika ställen. Det fungera faktisk väldigt bra. Även om vi längtar en del tills när det är över och vi kan vara alla tillsammans igen.

Ska bli spännande att följa dessa valpar nu under veckorna här men också vidare i livet. De kommer göra underverk det är jag övertygad om.

Mer om Pärlans valpar kommer senare och på vår instagram kan man följa dom.

Hemma på Juleboda börja Happys valpar bli flytt klara och nästa måndag har vi leveransdag för dom. Så nästa helg åker jag ner till Juleboda igen efter 3 veckor sedan sist. Ska bli spännande att se vad som har hänt med mina små knatten även om jag och mamma FaceTimear en del så jag får se dom. I helgen gjordes valptestet och snart är vi klara med var valparna ska komma. Så spännande, nu är det en vecka kvar och lite slut spurten med valparna, nu ska de får uppleva de sista grejerna som gör dom klara att möta världen. De ska få gå i koppel, träffa på nya miljöer och vara en och en mer och mer. Sedan på måndag välkomnar vi familjerna för en heldag med roliga aktiviteter och massor av information om den första tiden i nya hemmet.

Liten uppdatering från oss

Pärlan med sina nyfödda valpar